eur:
395.02
usd:
372.06
bux:
65428.99
2024. április 17. szerda Rudolf
Gomolyfelhők az égbolton Debrecen közeléből fényképezve 2018. június 26-án.
Nyitókép: MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Közelít a 30 fok fölötti meleg - előrejelzés

Az országot pénteken elérő hidegfront után hűvösebb és száraz levegő érkezik, ezért vasárnap napos, száraz időre van kilátás, de gomolyfelhők zavarhatják a napsütést. Újra több helyen megerősödik az északnyugati szél.

Vasárnap a felhőátvonulások mellett sok napsütés várható, de időnként jobban összeállhatnak a felhők. Számottevő csapadék nem valószínű, legfeljebb egy-egy jelentéktelen zápor fordulhat elő. Az északnyugati szél ismét nagy területen erősödik meg, néhol viharos közeli széllökések is előfordulhatnak. A csúcshőmérséklet 23 és 27 fok között alakul - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Hétfőn többórás napsütés valószínű fátyolfelhőkkel, nappali gomolyfelhő-képződéssel. Estétől nyugat felől ugyanakkor növekedni, vastagodni kezd a felhőzet. Az ország döntő részén száraz idő várható, de estétől nyugaton már előfordulhatnak záporok. A délkeletire forduló szél helyenként megélénkül. A minimum 6 és 14, a maximum-hőmérséklet többnyire 25 és 30 fok között alakul, de északkeleten pár fokkal hűvösebb lehet az idő.

Kedden a legtöbb napsütés délnyugaton, a legkevesebb északkeleten valószínű, ott akár tartósan felhős lehet az idő. Szórványosan várható zápor, zivatar. Helyenként jelentősebb csapadék hullhat, de így is maradhatnak száraz körzetek. A délkeleti szél megélénkül. A hajnali 6, 15 fokról délután általában 26 és 32 fok közé melegszik fel a levegő, de északkeleten pár fokkal hűvösebb lehet az idő.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Brüsszelben: „ez a vörös vonal”

Az uniós migrációs és menekültügyi csomag esetében szerinte a legfontosabb kérdés, hogy azok, akik Európába akarnak jönni, maradhatnak-e az unió területén mindaddig, amíg menekültügyi kérelmüket elbírálják vagy az unió határain kívül kell várakozniuk a döntés meghozataláig.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

A tegnapi meredek amerikai lefordulást követően a rossz hangulat átragadt Európára is, nagy esést láthattunk ma a kontinens piacain, ebben a kedvezőtlen nemzetközi miliőben a magyar tőzsde is lefordult, a BUX közel 3 százalékos mínuszban zárt, a blue chipek közül pedig az OTP teljesített legrosszabbul. Az amerikai tőzsdéken vegyes mozgásokat hozott a keddi nap: csak a Dow tudott pluszban zárni. Részvénypiaci témákkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×