INFORÁDIÓ
2022. június 28. kedd
Irén, Levente

erdő

túlélő

életveszély

Életveszélyes szórakozás terjed a hazai erdőkben

Életveszélyes szórakozás terjed a hazai erdőkben

Infostart

A televíziós túlélőműsorok nyomán elkezdődtek a kevéssé támogatott kalandok.

A számtalan túlélős televízióműsor hatására egyre többen szeretnék kipróbálni magukat a természetben, ezért különféle ácsolt szerkezeteket építenek az erdőkben, hogy ott töltsenek el pár napot, és teszteljék túlélőképességük. Azonban ezek az engedély nélküli „építmények” komoly veszélyforrást jelentenek – írja a hirado.hu.

Már maga a fa megszerzése is sokszor probléma forrása, hiszen egy fa kidöntése nemcsak az emberre, hanem a természetre is több szempontból veszélyes. Ezenkívül sok esetben védett élőhelyeket túrnak fel és alakítanak át az építkezés kedvéért.

A legközvetlenebb veszélyt viszont az hordozza, hogy az erőpróbát követően az építményeket magukra hagyják. Ezek pedig kis idő elteltével életveszélyesen rozogává válnak, ugyanakkor rendkívül vonzók a kisgyermekeknek, csakúgy mint egyes vadállatoknak, akikre ráborulva az óriási fatömeg tragédia forrásává válhat.

Mindez nem azt jelenti, hogy sosem próbálhatnák ki képességeiket ezen a téren a bátrabbak. Ha megkeresik engedélyért a helyi erdőgazdálkodót, csak holtfát használnak, ügyelnek arra, hogy ne védett területen építkezzenek és a végén helyreállítják a helyszínt, akkor időtöltésük minden érintett számára kellemes emlékekkel járhat.

Nyitókép: Pexels
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018