eur:
394.05
usd:
370.03
bux:
65561.09
2024. április 19. péntek Emma
Winter snow
Nyitókép: Andrew Bret Wallis/Getty Images

Fagyos éjszakák, visszatér a havazás is

Mozgalmasan alakul a hétvége időjárása, több hullámban érkezik csapadék.

Az éjszaka képződött ködfoltok délelőtt megszűnnek, és a nap nagy részében fátyolfelhős, napos időre számíthatunk az északi megyékben több felhővel. Határozott felhőzet-növekedésre délutántól készülhetünk. Határozott felhőzet-növekedésre délutántól készülhetünk, estére már mindenütt erősen felhős vagy borult lesz az ég, késő este északnyugaton elered az eső, a főváros tágabb környezetében havas eső, havazás is lehet. A légmozgás a legtöbb helyen mérsékelt marad, északnyugaton azonban tovább erősödik a déli szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +5 fok között alakul.

Vasárnap túlnyomóan borult lesz az ég. Sokfelé számítani lehet csapadékra: az ország délkeleti felén inkább eső, az Északi-középhegység térségében és az Észak-Dunántúlon havaseső, havazás lesz a jellemző. Délutántól az esőt a Dunántúl többi részén is hó válthatja fel. A szél a Dunántúlon északira fordul és megélénkül.

Hajnalra általában -4 és +2 fok közé hűl le a levegő, de a fagyzugos északkeleti tájakon -5, -8 fokot is mérhetnek. A délutáni órákban 1, 7 fok valószínű, északon lesz a hidegebb, délkeleten az enyhébb idő.

Jövő hétfőn az ország keleti harmadán erősen felhős maradhat az ég, másutt csökken a felhőzet. A Dunántúlon csapadék nem valószínű, másutt még reggel, délelőtt eshet, majd északkelet felé távozik a csapadékzóna. Az eső, havas eső mellett az Északi-középhegység tágabb térségében továbbra is havazhat. Az északi, északnyugati szél helyenként megélénkül. Hajnalra -4 és +4 fok közé hűl le a levegő, nyugaton valószínű a hidegebb, keleten az enyhébb idő. A délutáni órákban 1, 6 fok várható.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×