eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Deres növény Zabar közelében 2018. szeptember 26-án. Az Országos Meteorológiai Szolgálat közlése szerint elkezdődött a fagyszezon. Szeptember 26-ra virradóra országos átlagban 1,5 Celsius-fok körül alakult a minimum, amely több mint 8 fokkal alacsonyabb az ilyenkor szokásosnál, a reggeli értékek november közepének felelnek meg. A Nógrád megyei településen mínusz 4,1 fokig csökkent a hőmérséklet.
Nyitókép: MTI Fotó: Komka Péter

Időjárás - Katalin kopog is, locsog is

Az éjszakai fagyok után olyan hőmérsékletek jönnek, amelyek jócskán meghaladhatják a sok évi átlagot.

Ha Katalin locsog, karácsony kopog - és viszont. Most tehát, Katalin napján különösen fontos - a néphagyomány alapján -, hogy fagy-e vagy sem. A szakmai válasz: is-is.

Hajnalban kemény fagyok vannak az ország jelentős részén (még Budapesten is -5 fok körüli hőmérsékletre lehet ébredni a város külső részén), ám napközben 3-11 fok közti lesz a csúcs, északon lesz hidegebb. A főváros környékén árnyékban 8 fok várható.

Számottevő csapadék nem valószínű, de az ónos szitálást nem lehet kizárni.

A következő napokban viszont igen. Hó is lehet, a hőmérséklettől függ minden.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×