eur:
393.87
usd:
369.39
bux:
65553.18
2024. április 23. kedd Béla
Nyitókép: Pixabay

A hétvégére fürdést tervezők nem minden országrészben fognak örülni - előrejelzés

Egy kis nyár, egy kis eső, de a strandolók a hét végén még örülhetnek - a növénytermesztőknek várniuk kell a jelentősebb esőre.

Szombaton a nyugati országrészben a sok napsütést általában csak kevés felhő zavarhatja, míg az ország keleti, északkeleti felén-harmadán erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés, főleg arrafelé várható elszórt jelleggel zápor, zivatar, máshol csak egy-egy zápor valószínű. Az északnyugati szelet több helyütt élénk, néhol erős, zivatar térségében viharos lökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 29 fok között alakul.

Vasárnap többnyire napos idő várható gomoly- és fátyolfelhőkkel, majd estefelé délnyugaton határozott felhőzet-növekedés kezdődhet. A Dunától keletre néhol zápor, zivatar előfordulhat. A légmozgás többnyire gyenge vagy mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 18, a maximum-hőmérséklet 27 és 32 fok között valószínű.

Éjszaka délnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és hétfőn hosszabb napos időszakok inkább a Tiszántúlon lehetnek. Utóbbi terület kivételével sokfelé várható eső, zápor, helyenként zivatar, a legtöbb csapadék a Dunántúl nyugati felén valószínű. A szél egyre többfelé északnyugatira fordul, megélénkül, több helyen megerősödik. A hőmérséklet hajnalban 14 és 21 fok között alakul. A csúcshőmérséklet a tartósan csapadékos nyugati részeken csak 20, 22 fok körül várható, de a Tiszántúlon 28, 31 fokig melegszik fel a levegő.

Keddtől viszont már gyors melegedés kezdődik, jön az újabb hőhullám.

Címlapról ajánljuk
Patthelyzet: erősödik az idegengyűlölet, de az orosz gazdaságnak nagy szüksége lenne a vendégmunkásokra

Patthelyzet: erősödik az idegengyűlölet, de az orosz gazdaságnak nagy szüksége lenne a vendégmunkásokra

A közép-ázsiai vendégmunkások kulcsszerepet játszanak az orosz gazdaságban, a márciusi, moszkvai terrortámadás azonban jókora zavart okozott a bevándorláspolitikában. Gönczi Róbert, a Migrációkutató Intézet elemzője az InfoRádióban elmondta: „társadalmi trendforduló” érzékelhető a bevándorlókkal szemben, amit egy idő után már az orosz kormányzat sem hagyhat figyelmen kívül. A helyzet nem könnyű, ugyanis az állam eddig vendégmunkások alkalmazásával próbálta mérsékelni a munkaerőhiányt.

Nagy durranás: régóta várt amerikai szuperfegyvert kaphatnak az ukránok

Kijev már szinte a háború kitörését követően kérte Washingtontól, hogy küldjön több száz kilométeres hatótávolságú ballisztikus rakétákat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Érdekes kutatás jelent meg a magyar fiatalokról: rosszabb véleménnyel vannak saját generációjukról, mint az idősebbek

Érdekes kutatás jelent meg a magyar fiatalokról: rosszabb véleménnyel vannak saját generációjukról, mint az idősebbek

A legtöbb korosztályban tízből négyen értettek egyet azzal, hogy a fiatalok túl sokat költenek szórakozásra, divatra, valamint tízből hárman gondolták úgy, hogy a harminc alattiak csak a mának élnek - derül ki abból a friss országos kutatásból, amelynek eredményeit az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége hozta nyilvánosságra. A kutatás egyik érdekes tanulsága, hogy a fiatalok több esetben is rosszabb véleménnyel vannak saját generációjukról, mint az idősebbek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×