eur:
389.13
usd:
363.67
bux:
68201.18
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Pixabay

Kiakadtak az útvonaltervező szoftverekre a német gazdák

Érdemi problémává vált Németország néhány térségében, hogy a navigációs rendszerek mezőgazdasági területeken átvezető magánutakat jelölnek meg a legrövidebb vagy a leggyorsabb útvonalként.

Főleg a járvány miatti lezárások idején vált feltűnővé a jelenség, amikor a külföldi nyaralások helyett rengetegen kerestek belföldi úti célokat, és vágtak neki az országnak – mi sem természetesebb ma már, hogy valamilyen útvonaltervező alkalmazás segítségével.

Miután egy gazdálkodó felhívta az agrarheute.com szakportál újságíróinak figyelmét az egyre bosszantóbbá váló helyzetre, kiderült, hogy nem egyedi az eset, számos gazdálkodóval beszéltek, akik hasonló cipőben járnak - írta a magyarmezogazdasag.hu.

A gazdálkodók tulajdonában álló és általuk fenntartott, de magánútként nem feltétlenül kitáblázott szakaszokat ugyanis a navigációs rendszerek – főleg a Google Maps – rendre „normál” közútként kezelik, és alternatív, sőt, adott esetben akár a leggyorsabb vagy legrövidebb útvonalként is javasolják.

Ám a helyieknek a gyerekei játszanak ott, vagy éppen a földjüket nem tudják megközelíteni a traktorjaikkal, mert kirándulók parkolnak órákig ott, ahová be se mehetnének, lévén magánútról van szó.

A Google azt válaszolta a méltatlankodóknak: ők mindig felhívják a felhasználóik figyelmét, hogy tartsák be az érvényes jogszabályokat, és legjobb tudásuk szerint mérlegeljék a szoftver útvonaljavaslatát, valamint aki hibát észlel a térképen, jelentse a cégnek.

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×