INFORÁDIÓ
2021. augusztus 2. hétfő
Lehel

digitális

google

térkép

mezőgazdaság

magánút

közlekedés

Kiakadtak az útvonaltervező szoftverekre a német gazdák

Kiakadtak az útvonaltervező szoftverekre a német gazdák

Infostart

Érdemi problémává vált Németország néhány térségében, hogy a navigációs rendszerek mezőgazdasági területeken átvezető magánutakat jelölnek meg a legrövidebb vagy a leggyorsabb útvonalként.

Főleg a járvány miatti lezárások idején vált feltűnővé a jelenség, amikor a külföldi nyaralások helyett rengetegen kerestek belföldi úti célokat, és vágtak neki az országnak – mi sem természetesebb ma már, hogy valamilyen útvonaltervező alkalmazás segítségével.

Miután egy gazdálkodó felhívta az agrarheute.com szakportál újságíróinak figyelmét az egyre bosszantóbbá váló helyzetre, kiderült, hogy nem egyedi az eset, számos gazdálkodóval beszéltek, akik hasonló cipőben járnak - írta a magyarmezogazdasag.hu.

A gazdálkodók tulajdonában álló és általuk fenntartott, de magánútként nem feltétlenül kitáblázott szakaszokat ugyanis a navigációs rendszerek – főleg a Google Maps – rendre „normál” közútként kezelik, és alternatív, sőt, adott esetben akár a leggyorsabb vagy legrövidebb útvonalként is javasolják.

Ám a helyieknek a gyerekei játszanak ott, vagy éppen a földjüket nem tudják megközelíteni a traktorjaikkal, mert kirándulók parkolnak órákig ott, ahová be se mehetnének, lévén magánútról van szó.

A Google azt válaszolta a méltatlankodóknak: ők mindig felhívják a felhasználóik figyelmét, hogy tartsák be az érvényes jogszabályokat, és legjobb tudásuk szerint mérlegeljék a szoftver útvonaljavaslatát, valamint aki hibát észlel a térképen, jelentse a cégnek.

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018