eur:
392.51
usd:
367.55
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Az 52. Kékszalag Nagydíj tókerülő vitorlásverseny mezőnye Balatonkenese közelében 2020. július 30-án.
Nyitókép: MTI/Varga György

Balaton: elképesztő a kereslet a tónál hajóhelyek iránt

Folyamatosan nagy az érdeklődés a hajóhelyek iránt a Balatonnál, pedig az elmúlt években gyorsan nőtt a kikötők száma.

Elképesztő a kereslet vitorláshelyekre és a vitorlásokra a Balatonnál – mondta a Sonline kérdésére a BL Yacht Club ügyvezetője.

Tóth Balázs szerint gyakorlatilag kihalásos alapon lehet hajóhelyhez jutni a Balatonon. Szerinte alapvetően nem tekinthető luxusnak a vitorlázás, mert van olyan hajó, ami sokkal olcsóbb, mint egy nyaraló a parton. Sokan éppen nyaralóként használják a vitorlásukat, vannak családok, akik ideköltöznek a Balatonra és a hajón töltik szabadidejüket.

A karantén idején, amikor nem sok mindent lehetett csinálni a koronavírus miatt, a hajósaink tudtak vitorlázni – mondta Tóth Balázs. Hozzátette: ennél jobb érintkezésmentes időtöltést, távol a tömegektől el sem lehet képzelni világjárvány idején.

Az elmúlt esztendő egészen más megvilágításba helyezte az egészségünkről való gondolkodást és a sporthoz való viszonyunkat. A bezártsággal felértékelődött a mozgás és a sport fontossága. Még olyanok is aktívabb életbe kezdtek, akik korábban nem sportoltak semmit.

Ehhez az is hozzájárul, hogy a járványhelyzetben fontosabbá vált a tény: a mozgás hozzájárul az immunrendszer erősítéséhez. Éppen ezért gondolják sokan, hogy a sportturizmus, azon belül pedig a vitorlázás lehet a pandémia egyik nagy nyertese.

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 17:23
×
×
×
×