eur:
394.41
usd:
370.12
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: pixabay

Krokodilt keresnek egy német folyóban

Krokodilveszély miatt rendeltek el fürdési tilalmat a németországi Unstrut folyóban, Szászország-Anhalt tartomány déli részén, a burgenlandi járás területén.

Két szemtanú is azt közölte a rendőrséggel, hogy egy hüllőt látott a folyó mentén, Laucha an der Unstrut település közelében. A hatóságok komolyan vették a bejelentéseket,

lezártak két zsilipet, és péntek reggel óta keresik az állatot.

A krokodilveszély miatt elrendelt fürdési tilalom egyelőre szeptember 6-ig érvényes.

Tröbsdorf, 2020. augusztus 30.
A vízirendészet és a német életmentők szövetségének csónakjain dolgozó emberek figyelik a németországi Unstrut folyó vizét a Szászország-Anhalt tartomány déli részén fekvő Tröbsdorfban 2020. augusztus 30-án. A német hatóságok fürdési tilalmat rendeltek el, miután két szemtanú is azt közölte a rendőrséggel, hogy egy krokodilt láttak a folyó mentén.
MTI/AP/DPA/Sebastian Willnow
A vízirendészet és a német életmentők szövetségének csónakjain dolgozó emberek figyelik a németországi Unstrut folyó vizét MTI/AP/DPA/Sebastian Willnow

Az Unstrut a Saale legbővízűbb, 200 kilométer hosszú mellékfolyója. A fürdési tilalom a türingiai tartományi határtól az Unstrut torkolatáig tartó szakaszra vonatkozik.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×