eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Pixabay

Még marad az intenzív eső és a figyelmeztetések

Szerda estig a Kárpát-medence időjárását egy hullámzó frontrendszer határozza meg, sokfelé számíthatunk esőre, záporra, zivatarra.

Szerdán eleinte többnyire erősen felhős időre számíthatunk, majd délután északkelet, kelet felől szakadozik a felhőzet. Kezdetben többfelé valószínű eső, zápor, zivatar. Tartós eső leginkább délnyugaton és délen várható. Ezeken a területeken 30-70 milliméter, de lokálisan akár 80-100 milliméter, vagy ezt meghaladó csapadék is összegyűlhet. Délután északkelet felől lassan megszűnik a csapadék. Az északira forduló szél több helyen megerősödik, főként északnyugaton, nyugaton viharossá fokozódik.

Szerdára is országszerte figyelmeztetéseket adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Zivatarveszély miatt Nógrád, Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén megyére másodfokú, a többi területre elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

A 24 óra alatt várható jelentős mennyiségű eső miatt Baranya, Bács-Kiskun, Somogy és Tolna megyére másodfokú, Budapestre, Pest, Csongrád-Csanád, Fejér, Jász-Nagykun-Szolnok, Veszprém, és Zala megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Továbbá a felhőszakadás, vagyis a rövid idő alatt várható sok csapadék miatt is elsőfokú figyelmeztetéseket jeleztek a fővárosra, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán a Dunántúlon 19 és 25, a Dunától keletre 26 és 31 fok között várható.

Csütörtökön hajnalban még nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég, majd napközben kelet felől felszakadozik, csökken a felhőzet. Főleg nyugaton és délen várható zápor, zivatar, de az idő előrehaladtával ott is egyre csökken a kialakulás esélye. Az északi, északkeleti szél helyenként megélénkül, zivatarban átmenetileg viharossá fokozódhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15, 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 27, 33 fok között alakul.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 17:23
×
×
×
×