eur:
393.85
usd:
367.81
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Pixabay

Megjöttek a színkódok, tömegek mondják le a külföldi utazást

A legbátrabbak a 39 éven aluliak, a középkorosztály többsége viszont nem lépi át idén az országhatárt, azért, hogy nyaraljon.

A magyarok utazási számításait 41 százalékban húzta keresztül, hogy színkódos utazási besorolást kaptak az egyes országok a július 15. óta hatályos kormánydöntés értelmében - ez derül ki a Napi.hu cikkéből, amely a Pulzus Kutató friss közvélemény-kutatásán alapszik.

A magyar lakosság bő harmada így nem is nyaral idén,

a nők és a budapestiek között különösen magas az otthonmaradási arány.

Mint arról az Infostart is beszámolt, a sárga és a piros besorolású országokba csak akkor szabad utazni, ha onnan hazatérve kéthetes karantént vállal az ember, vagy beszerez 5 napnál nem régebbi, negatív teszteredményt, méghozzá kettőt is. Ez utóbbi komoly áldozatot jelenthet, ugyanis egy PCR-teszt 30 ezer forintba kerül, kettő 60-ba, egy négytagú család tehát 240 ezer forintot csak erre ki kell, hogy adjon, ha nem vállalja a két hetet hazatérve.

A megkérdezettek 22 százaléka nyilatkozott úgy, hogy nem változtat a nyaralási tervein, lehetséges persze, hogy ők nem is terveztek semmilyen külföldi látogatást.

A nők otthonmaradása mögött meghúzódhat egyébként az a tényező is, hogy a távoktatás időszakában lenullázták éves szabadságkeretüket.

A megkérdezettek válaszainak korosztályi bontása is izgalmas: a 39 éven aluliakat nem igazán fogja vissza a karanténfenyegetettség (több mint kétharmaduk biztosan megy nyaralni), a 40-59 évesek viszont többségükben otthon maradnak az intézkedés hatására.

A budapestiek fele nem nyaral.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×