eur:
395.46
usd:
372.4
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor
Nyitókép: Pixabay.com

Tisztázódott, a gumicsere alapos indoknak számít-e a lakhelyelhagyásra

Már senki nem teszi jól, aki téli gumival jár. Ezt orvosolandó azonban kiléphet otthonról bárki.

A tartós fagyok elmúltával és a tavaszi időjárás beköszöntével elérkezett az abroncscsere ideje is - közli a Continental.

"Sajnos még mindig él az autósok körében az a tévhit, hogy a puhább keverékkel készülő téli abroncsok jobban tapadnak melegebb időjárási körülmények között, azonban ennek éppen az ellenkezője igaz" - mutat rá Menkó Illés, a gumis cég szakértője. "A melegebb évszakban a téli abroncsok fékútja jelentősen megnő, irányíthatóságuk pedig rosszabb, mint a nyári gumiabroncsoké" – figyelmeztet

A cserét végző szervizekben rendre figyelmeztetnek azzal kapcsolatban, hogy mikor kell cserélni, esetleg arra is, hogy mire. A választást az autóhasználati szokás is befolyásolhatja, nem mindegy, milyen rendszeresen, milyen hosszan, milyen terepen autózunk.

A leszerelt abroncsokat mindig alaposan át kell nézni, a látható sérüléseket, a futófelületbe vagy az oldalfalba fúródott tárgyakat keresve.

A Continental felhívja a figyelmet arra is, hogy a gépjárműszervizek (gumiszervizek) látogatása is alapos indoknak minősül, ezért el lehet hagyni otthonunkat.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×