eur:
394.46
usd:
370.31
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Hasmenést okozó sajtot hívnak vissza

Az érintett termékben minőség-ellenőrzési vizsgálatok során toxinképző E.coli baktériumot mutattak ki.

A Jermi Käsewerk GmbH elővigyázatosságból visszahívja azon Milbona Selection Brie de Nangis francia lágy sajt, ~100g termékét, amelyen a következő azonosító adatok szerepelnek:

  • minőségmegőrzési idő: 19.01.2020 vagy 20.01.2020
  • tételazonosító: L29 513 vagy L29 514
  • üzemazonosító: DE BW 331 EG (lásd a címke hátoldalán)

- közölte a Lidl.

A toxinképző E. coli baktériumok elszaporodva hasmenéses megbetegedést okozhatnak főként az érzékeny fogyasztói csoportok (csecsemők, kisgyermekek, idősek és legyengült immunrendszerű személyek) esetében.

A Lidl arra kéri a vásárlókat, hogy amennyiben a fenti minőségmegőrzési idejű és tételazonosítójú termékekből vásároltak, ne fogyasszák el, hanem vigyék vissza bármely üzletükbe. A vételárat – a vásárlást igazoló nyugta nélkül is – visszatérítik.

A visszahívás kizárólag a Milbona Selection Brie de Nangis francia lágy sajt, ~100g fent megnevezett tételeit érinti, a termék más tételeire, illetve más termékekre a visszahívás nem vonatkozik. A cég a honlapján azt is közzétette, mely üzletekben voltak elérhetőek ezek a termékek.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×