eur:
394.41
usd:
370.09
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Nyitókép: Pixabay.com

Két méterre növelik a németek a kerékpárosok előzési oldaltávolságát

Németország a közlekedésbiztonsági intézkedés Európában eddig divatba jött mértékére (másfél méter) is rálicitál.

Amíg Magyarországon továbbra is bizonytalan, hány méteres oldaltávolságot tartva szabályos avagy szabálytalan megelőznie gépjárműnek kerékpárt - a jelenleg hatályos KRESZ-ben mindössze a "megfelelő oldaltávolság" szerepel, hiába küzd a Magyar Kerékpárosklub ennek számszerűsítéséért 100-150 cm formájában -, Németország drasztikus lépésre szánta el magát.

Mint a Flowcycle híradásából kiderül, 2020-ban a németeknél a következő lesz érvényben: előzéskor lakott területen belül minimum másfél, lakott területen kívül legalább két méter előzési oldaltávolságot kell hagyni.

Németország ezzel egyébként - mint a cikkből kiderül - már nem első, Romániához és Franciországhoz csatlakozik, ahol már jó ideje szabályban rögzítik az előzési oldaltávolságot (1,5 m).

A számszerűsítésért először Christian Prudhomme, a Tour de France versenyigazgatója állt ki, a kerékpárosok védelme érdekében.

Címlapról ajánljuk
Hamarosan újra kinyithat a történelmi budai gyógyfürdő

Hamarosan újra kinyithat a történelmi budai gyógyfürdő

A török hódoltság idején épült Király gyógyfürdőt a világjárvány idején zártak be, felújítását Őrsi Gergely kezdeményezte. A II. kerület polgármestere az InfoRádióban elmondta: reméli, hogy a többszereplős összefogás eredményeként sikerül olyan konstrukciót kidolgozni és hozzá forrást találni, amely révén a fürdő rekonstrukciója megvalósulhat.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×