INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 14. péntek
Marcell

karácsonyi vásár

budapest

bazilika

orbán viktor

Kilencedik alkalommal vár mindenkit az Adventi Ünnep a Bazilikánál. MTVA/Bizományosi: Nagy Zoltán  *************************** Kedves Felhasználó!

A budapesti Advent Bazilika lett Európa legszebb karácsonyi vására

Infostart

Csaknem háromszázezren szavaztak 24 európai vásárra, és Budapest új rekorddal győzött.

Európa legszebb karácsonyi vásárának választották az Advent Bazilikát. A European Best Destinations független utazási portál 2019-es online szavazásán a Szent István Bazilika előtt megrendezett karácsonyi rendezvénysorozat több mint 39 448 voksot kapva diadalmaskodott Bécs, Gdansk és Brüsszel előtt ráadásul úgy, hogy minden eddigi szavazási rekordot is megdöntött egyúttal.

Az idei, tíz napig tartó online versenyre 116 országból 289 714 szavazat érkezett, tavalyhoz képest ezúttal csaknem húszezerrel többen fejezték ki szimpátiájukat az Advent Bazilika mellett, amely már 2018-ban is a második helyet szerezte meg a szavazáson. Akkor Zágráb végzett az élen 38 830 szavazattal.

A választáson összesen 24 európai karácsonyi városra lehetett voksolni: Amiens, Bath, Bázel, Pozsony, Brüsszel, Budapest, Kolozsvár, Köln, Erfurt, Gdansk, Govone, Lipcse, Metz, Montbeliard, Nottingham, Újvidék, Prága, Rothenburg ob der Tauber, Tallinn, Trier, Valkenburg, Bécs, Vilnius és Winchester indult a megtisztelő címért. A listára újonnan felkerülők közül Gdansk volt a legnépszerűbb. Montbéliardban a legszebbek a fények, míg a legszebb karácsonyfa Vilniusban van.

A budapesti sikernek Orbán Viktor miniszterelnök is örül:

Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Nagy Zoltán
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018