eur:
393.24
usd:
368.01
bux:
66117.73
2024. április 24. szerda György
New York, 2016. február 17.Chauncey, egy komondor a 140. Westminster Westminster kutyakiállítás legszebb ebe címéért rendezett versenyre készül a New York-i Madison Square Gardenben 2016. február 16-án. (MTI/EPA/Justin Lane)
Nyitókép: MTI/EPA/Justin Lane

Bizony a kutyát is "téliesíteni" kell

Többet kell adni nekik enni, de kabát csak a kicsikre kell. A karácsonyi sültekből nem ajánlatos agyonetetni a házi kedvenceket, de a felsózott járdákra is van "ellenszer".

Bármilyen meglepő, a házi kedvencekre az ősz beálltával a kullancs jelenti a legnagyobb veszélyt a nyugati határszélen - derül ki a Vaol.hu szakértő (dr. Varjú Gábor) bevonásával készült cikkéből, de a tablettás készítmények hatásosak lehetnek. Segítene még, ha nem csak 1-2 hétig lenne tartósan hideg a télen.

A kullancsok által okozott, kutyákra veszélyes betegség a babéziózis, ami könnyen halálos következményekhez vezethet, Vas megye különösen is fertőzött.

A változó időben kutyáknál fordul elő a kennel köhögési járvány, ami egy ragályos vírusos fertőzés, de szerencsére viszonylag enyhe tünetekkel jár, olyasmi, mint az embereknél az influenza.

A macskák esetében, macskanáthát okozhat többféle vírus is. Nagyon elterjedt, a kijáró macskák kétharmada fertőzött, ami igen magas arány, de évente beadatható a macskanátha elleni védőoltás.

Figyelni kell a kisállatokra a rágcsálóirtó méreg jelentette veszélyek miatt is, amik hatása csak napokkal később jelentkezik; előfordulhat, hogy hányatni kell a kedvencet.

Az állatokra egyébként nem jellemző a tavaszi fáradtságot az embereknél előidéző C-vitaminhiány, és nincsen klasszikus megfázásuk sem, a kistestű kutyáknál jöhet jól a "kiskabát" azért. És többet is esznek, pont azért, hogy melegen tartsák magukat, ehhez pedig több energia bevitelére van szükség.

A szakértő arra is figyelmeztet, hogy a felsózott járdákra is felkészíthetők a házi állatok, méghozzá mancsvédő viasszal.

A karácsonyi asztalról pedig senki se etessen felelőtlenül!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Kitart a kedvező hangulat, folytatódik a rali a tőzsdéken

Kitart a kedvező hangulat, folytatódik a rali a tőzsdéken

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően pedig Európában is jó hangulatban telik a nap a piacokon. Ami a gazdasági eseményeket illeti a német IFO üzleti hangulatindexre, illetve az Amerikából érkező tartós cikkek megrendelésállományának közlésére lesz érdemes figyelni.  Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×