eur:
389.51
usd:
357.67
bux:
73375.88
2024. július 23. kedd Lenke
Nyitókép: Pixabay.com

Női cipőkkel borították be a házfalakat a meggyilkolt feleségek emlékére

440 pár női cipőt akasztották két isztambuli ház oldalára, így állítva emléket azoknak a nőknek, akiket az elmúlt évben a saját férjük gyilkolt meg.

Mélyreható installációval hívja föl az isztambuli járókelők figyelmét egy török képzőművész a családon belüli erőszakra. Vahit Tuna a házfalakra felaggatott 440 pár női lábbevlivel azokra az áldoazokra emlékezik, akikkel férjük végzett – olvasható a Hvg.hu-n.

A családon, valamint párkapcsolaton belüli erőszak valós problémának számít Törökországban is, dacára mégis tabunak számít, és a közbeszédben nem esik róla sok szó. A két installáció Isztambul Kabataa és Beyoglu negyedében lettek elhelyezve, és hat hónapon át lesznek láthatók.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Vahit Tuna Art Works (@vahittuna) által megosztott bejegyzés,

A cipőakasztásnak az ország egyes részén hagyományai vannak: ha valaki meghal egy háznál, akkor az otthona utcafronti falára kiteszik az elhunyt cipőjét.

Törökországban 2017-ben még "csak" 409 nő vesztette életét családon belüli erőszak következtében, ez a szám tavaly már 440-re nőtt.

Címlapról ajánljuk
Egy fontos szabályon változtatna az olimpia magyar kézilabdabírója

Egy fontos szabályon változtatna az olimpia magyar kézilabdabírója

Komoly erőnléti és mentális felkészülést kell végeznie Kiss Olivérnek, aki Bíró Ádámmal együtt játékvezetőként dolgozhat a párizsi olimpia kézilabdatornáján. Azt még nem tudja, hogy melyik mérkőzéseket kapják, de az biztos, hogy a magyarok csoportjában nem vezethetnek.

Joe Biden visszalépése után egyik fő szövetségesét veszítette el Olaf Scholz

A német pártok nagy része Joe Bident pártolta az amerikai elnökválasztási kampányban, az elnök visszalépése azonban új helyzetet teremtett. Az AfD szerint viszont Kamala Harris ajánlásával Joe Biden Donald Trumpnak tett "óriási szívességet".
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.23. kedd, 18:00
Haranghy Csaba
a Nemzeti Vízművek Zrt. vezérigazgatója
Nagyot mentek ma az amerikai tech papírok

Nagyot mentek ma az amerikai tech papírok

Vasárnap Joe Biden bejelentette, hogy visszalép a 2024-es amerikai elnökválasztástól. A befektetők és piaci elemzők véleménye egyelőre megoszlik arról, hogy milyen hatással lesz ez a döntés a piacokra. Ami viszont biztos, hogy az ázsiai piacokon vegyes hangulatban telt a kereskedés a váratlan kínai kamatvágást követően: a vezető indexek közül csak a Hang Seng tudott pluszban zárni. Ezt követően az európai tőzsdéken határozott emelkedést láthattunk, és a Nasdaq vezetésével az amerikai tőzsdék is felpattantak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×