eur:
394.36
usd:
365.19
bux:
65555
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: Szegedma.hu

Lecsapott a vihar, megbénult Szeged, sérültek is vannak

Hatalmas pusztítást végzett a vihar Csongrád megyében, fa zuhant egy padon ülő emberekre.

Elsősorban Szeged utcáit áztatta el a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű eső és a szél is sok problémát okoz. A katasztrófavédelem megyei műveletirányítási központjába már több mint háromszáz jelzés érkezett a károkról.

Szegeden, a Széchenyi téren a padon ülő emberekre szakadt rá egy platánfa, a szegedi hivatásos tűzoltók láncfűrésszel beavatkoztak és kiszabadították. A Pusztaszeri utcában pedig egy társasház belső udvarát rongálta meg a szél.

Továbbra is a kidőlt fák okozzák a legtöbb gondot a megyében. A Szabadkai úton faágak dőltek a villamossínekre és a felsővezeték is leszakadt. A Hajnóczy utcában szintén több faág zuhant az úttestre, a város hivatásos tűzoltói motoros láncfűrésszel eltávolították az ágakat. A tűzoltók folyamatosan dolgoznak a károk felszámolásán.

A delmagyar.hu értesülései szerint a szél letépte a színház tetejét, és az eső közvetlenül a nagyszínpadra zuhog, óriási a kár.

A Szegedma.hu tudósítása szerint pillanatok alatt a semmiből hurrikán erejű szél keletkezett, és leszakította a gerendákat az SZTE ÁJK épületének tetejéről, valamit az ablakokat is betörte.

“A vihar okozta áramkimaradás és fakidőlések miatt minden vonalunkon járatkimaradások és csúszások várhatóak a következő órákban.” – olvasható a Szegedi Közlekedési Társaság közleményében. Leszakadt felsővezetékek és sínekre dőlt fa akadályozza a villamosokat és trolikat a közlekedésben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Tényleg kirobbanó formában a magyar munkaerőpiac?

Tényleg kirobbanó formában a magyar munkaerőpiac?

Már meghallgatható a Portfolio Checklist csütörtöki adása. A műsor első részében a friss bérstatisztikákkal foglalkoztunk, amelyek első blikkre meglepően szép képet mutatnak a hazai munkaerőpiacról, a részletek ugyanakkor valamelyest árnyalják a helyzetet. A témáról Hornyák Józsefet, a Portfolio makrogazdasági elemzőjét kérdeztük. A műsor második részében a ma megjelent 2023-as válási és házasodási statisztikák kapcsán Tóth Ádám közjegyző, a Magyar Országos Közjegyzői Kamara elnöke volt a vendégünk, akivel arról beszéltünk, hogy mennyire elterjedtek és mire használhatók a házassági vagyonjogi szerződések Magyarországon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×