eur:
394.1
usd:
370.28
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma

Súlyos sérültek a szegedi viharban - 112 kilométeres széllökések

Két fiatal lány súlyos sérüléseket szenvedett a hétfő délután Szegedre lecsapott viharban. Rekord számú bejelentés érkezett a viharkárok miatt a katasztrófavédelemhez.

Szegeden a Széchenyi téren padon ülő fiatal lányokra szakadt rá egy platánfa, a tűzoltók láncfűrésszel szabadították ki egyikőjüket az ágak alól. Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője az InfoRádiónak elmondta, a lányokat súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

Az Országos Mentőszolgálat négy egységet riasztott a szegedi baleset helyszínére – mondta az InfoRádiónak Győrfi Pál.

Hozzátette:

három sérültet kellett ellátni, két fiatal lány állapota súlyos, az egyik a fején sérült meg, a másik alsó-végtagi töréseket szenvedett.

Egy férfit könnyebb sérülések miatt kellett ellátni. Mindhármukat a szegedi klinikára szállították.

Egy fa dőlt a padra, amelyen a lányok ültek. A férfi segítséget nyújtott a lányoknak, ő eközben sérült meg.

A katasztrófavédelemhez rekord számú bejelentés érkezett a vihar után, az áramszolgáltatás is szünetelt több helyen és személygépjárműveket roncsoltak össze a kidőlő fák – ezt már Molnár Krisztina a Csongrád megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője mondta az InfoRádiónak.

Jenki Szilvia, az Országos Meteorológai Szolgálat munkatársa elmondta: markáns hidegfront érte el Magyarországot, a Dunától keletre alakult ki láncba rendeződő zivatarrendszer.

A Duna–Tisza közén a csapadék mennyisége 30 és 50 milliméter között volt.

Szegednél 112 kilométer/órás széllökéseket regisztráltak.

A szegedi önkormányzat közleménye szerint Botka László polgármester a minél gyorsabb és eredményesebb mentési munkálatok érdekében saját hatáskörben arra utasította a város tulajdonában álló szolgáltató cégeket, hogy vegyenek részt a segítségnyújtásban és a kárelhárításban. A közterületek, a közintézmények és a tömegközlekedés helyreállítására a polgármester azonnal 200 millió forintot csoportosított át.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×