eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Pixabay.com

Orrfacsaró bűz terjeng Budapesten

A "légköri jelenségről" már az Országos Meteorológiai Szolgálat is beszámolt.

Nem kifejezetten idjőjárási de "mindenképp légköri jelenséggel" összefüggő hírt osztott meg hivatalos Facebook-oldalán az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A rengeteg fővárosi által jól érzékelhető jelenséggel kapcsolatban egyelőre csak találgatások vannak, hivatalos közlés nincs.

A bejegyzés alatt 20 perc alatt már 60, különböző helyen tartózkodó olvasó megerősítette a dolgot. Kispesten, Soroksáron, Óbudán, de még a dél-budai agglomerációban is érzik a szaghatást.

Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármestere Facebook-oldalán azt írta, Zsámbékon nedvestrágyáznak, és a nagy szél viszi szét a szagot. Az Indexnek nyilatkozva később azt mondta, a törökbálinti rendőrök azt mondták neki, "Zsámbékról jön a szag".

Zsámbékon a portál szerint nem érezni a bűzt - ezt a település polgármestere, Horváth László közölte. Hozzátette, nincs Zsámbékon olyan cég, ami trágyázna. Gyanúja szerint a gyermelyi gyár lehet a forrás, ahol minden évben kiszórják a tyúktrágyát.

"Nincs mérgező anyag a levegőben, csak kellemetlen szaga van a trágyázásnak" - ezt Kolozsi Péter, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivő-helyettese közölte, előbb azt mondva, hogy a forrás Zsámbék, majd azt, hogy nem.

A katasztrófavédelem nem tudja, honnan jön a szag, de nem is keresi, mert nem az ő felelőssége.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×