eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Pixabay.com

Vizsgálat indult az irgalmatlan bűz miatt

Noha Orbán Balázs egy levélre hivatkozva megnevezte, ki okozta az augusztusi, Budapest-környéki bűzt, kiderült, hogy egy állevél alapján tette ezt. Belső vizsgálat indult.

Mint az Infostart is beszámolt róla, Orbán Balázs államtitkárt az augusztusi bűz forrásáról kérdezte a szocialista Bangóné Borbély Ildikó, az államtitkár pedig egy nem létező céget nevezett meg felelősként. Ezek után a Miniszterelnökség azonnali belső vizsgálatot rendelt el a Pest Megyei Kormányhivatal illetékes szakterületén.

Mint az Átlátszó kiderítette, az állevélben nemlétező cégnév szerepel vétkesként, ráadásul az egyik érintett település nevét is rosszul tüntették fel, Bodmér helyett Bodomért írva.

Orbán Balázs most azt közölte, amennyiben bebizonyosodik, hogy a Kormányhivatal hibás tájékoztatást adott a Miniszterelnökség felé, annak azonnali személyügyi következményei lesznek - olvasható a HVG.hu cikkében.

A vizsgálatot először a Pest Megyei Kormányhivatal indította, ám miután úgy tűnt, Óbaroknál van a bűz forrása, bevonták a Fejér Megyei Kormányhivatalt is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×