eur:
392.25
usd:
366.83
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Mesterséges tó vízinövényekkel a gróf Esterházy-család által hajdan létrehozatott Angolparknak (másként Angolkertnek) nevezett arborétumban.  MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

Hiába lenne praktikus halakkal felfalatni a sok hínárt, a törvény nem engedi

Tilos amurt telepíteni a tolnai holtágba, ehelyett egy drága gépet kellett megvenni, hogy végezze ez a piszkos munkát a tolnai Északi-holtágon.

Hínárvágó berendezést vásárolt a tolnai önkormányzat kommunális cége - írja a megyei hírekkel foglalkozó Teol.hu. A hínár tavaszról tavaszra nehezíti a vízi sportolók edzéseit és a horgászok életét is megkeseríti, miközben sok halnak tökéletes ívóhely.

A helyi szakemberek úgy látják,

növényevő halak, például amur telepítésével természetesen is lehetne küzdeni a hínár ellen, az amur ráadásul kedvelt horgászcélpont, és finom is. Csakhogy oda tilos amurt telepíteni.

Két éve egy gyengébb vágógéppel már próbálkoztak, de annak még a bérleti díja is drága volt, így jött az ötlet, hogy vegyenek egy vágót - ami nádvágásra is alkalmas.

Nagyjából másfél méter szélességű sávokat kaszál a berendezés, amelyet nagyjából annyiért vettek meg, mint amennyi egy érdemi nagyságú terület levágásának egyszeri díja.

A tervek szerint két-három év alatt már érzékelhető lesz a gép munkája, amit megkönnyítene, ha a horgászok kivennék a víz alatti horgászkaróikat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 17:23
×
×
×
×