INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 19. szombat
Vilhelmina

amur

hal

hínár

tolna

Mesterséges tó vízinövényekkel a gróf Esterházy-család által hajdan létrehozatott Angolparknak (másként Angolkertnek) nevezett arborétumban.  MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba  *************************** Kedves Felhasználó!

Hiába lenne praktikus halakkal felfalatni a sok hínárt, a törvény nem engedi

Infostart
Újabb cikkünk a témában:

Tilos amurt telepíteni a tolnai holtágba, ehelyett egy drága gépet kellett megvenni, hogy végezze ez a piszkos munkát a tolnai Északi-holtágon.

Hínárvágó berendezést vásárolt a tolnai önkormányzat kommunális cége - írja a megyei hírekkel foglalkozó Teol.hu. A hínár tavaszról tavaszra nehezíti a vízi sportolók edzéseit és a horgászok életét is megkeseríti, miközben sok halnak tökéletes ívóhely.

A helyi szakemberek úgy látják,

növényevő halak, például amur telepítésével természetesen is lehetne küzdeni a hínár ellen, az amur ráadásul kedvelt horgászcélpont, és finom is. Csakhogy oda tilos amurt telepíteni.

Két éve egy gyengébb vágógéppel már próbálkoztak, de annak még a bérleti díja is drága volt, így jött az ötlet, hogy vegyenek egy vágót - ami nádvágásra is alkalmas.

Nagyjából másfél méter szélességű sávokat kaszál a berendezés, amelyet nagyjából annyiért vettek meg, mint amennyi egy érdemi nagyságú terület levágásának egyszeri díja.

A tervek szerint két-három év alatt már érzékelhető lesz a gép munkája, amit megkönnyítene, ha a horgászok kivennék a víz alatti horgászkaróikat.

Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018