eur:
391.14
usd:
367.86
bux:
55295.57
2023. szeptember 25. hétfő Eufrozina, Kende
Mesterséges tó vízinövényekkel a gróf Esterházy-család által hajdan létrehozatott Angolparknak (másként Angolkertnek) nevezett arborétumban.  MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

Hiába lenne praktikus halakkal felfalatni a sok hínárt, a törvény nem engedi

Tilos amurt telepíteni a tolnai holtágba, ehelyett egy drága gépet kellett megvenni, hogy végezze ez a piszkos munkát a tolnai Északi-holtágon.

Hínárvágó berendezést vásárolt a tolnai önkormányzat kommunális cége - írja a megyei hírekkel foglalkozó Teol.hu. A hínár tavaszról tavaszra nehezíti a vízi sportolók edzéseit és a horgászok életét is megkeseríti, miközben sok halnak tökéletes ívóhely.

A helyi szakemberek úgy látják,

növényevő halak, például amur telepítésével természetesen is lehetne küzdeni a hínár ellen, az amur ráadásul kedvelt horgászcélpont, és finom is. Csakhogy oda tilos amurt telepíteni.

Két éve egy gyengébb vágógéppel már próbálkoztak, de annak még a bérleti díja is drága volt, így jött az ötlet, hogy vegyenek egy vágót - ami nádvágásra is alkalmas.

Nagyjából másfél méter szélességű sávokat kaszál a berendezés, amelyet nagyjából annyiért vettek meg, mint amennyi egy érdemi nagyságú terület levágásának egyszeri díja.

A tervek szerint két-három év alatt már érzékelhető lesz a gép munkája, amit megkönnyítene, ha a horgászok kivennék a víz alatti horgászkaróikat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.25. hétfő, 18:00
Szlávik János
főorvos, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője
Szakadék szélén a Tesla - Van még visszaút Musknak?

Szakadék szélén a Tesla - Van még visszaút Musknak?

Rendkívül hektikusan alakult idén a Tesla részvényárfolyama, nagyon komoly kilengések mentén azonban így is több mint duplázott az árfolyam. Adódik a kérdés, hogy egy ilyen menetelést követően mit gondolnak az elemzők a kilátásokról? A múlt pénteki bezuhanás kapcsán egy nagyon fontos szinthez ért el a jegyzés, mondhatni, hogy meghatározó pillanat érkezett el a Tesla részvényénél - innen mégis merre tovább? Többek között az amerikai részvénypiacokról is szó lesz a Portfolio Signature Online Klubján.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2023. szeptember 25. 08:05
×
×
×
×