eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Pixabay

Bringasávos nagykörutat és Rákóczi utat követel a pesti bringás

A Magyar Kerékpárosklub kérdőívére 909-en válaszoltak. Nem kérnek például a szemléletformáló kampányokból, inkább legyenek XXI. századi szemléletű utak és forgalomcsillapított Lánchíd.

Felmérést végzett a közelmúltban a Magyar Kerékpárosklub azt tudakolva, mely fejlesztéseket tartanák a legfontosabbnak a Budapesten közlekedők, a 909-en töltötték ki a szervezet kérdőívét, több fejlesztést is meg lehetett jelölni.

Az alábbi grafikán látszik, "mit kíván a pesti bringás".

Az ábráról leolvasható, hogy a Nagykörút és a Rákóczi út "faltól falig" kerékpárosbarát felújítása a válaszadók csaknem kétharmadának lenne fontos, de a budai Duna-part és a külváros-belváros összekötés kerékpárúton (Hűvösvölgy, Dél-Pest, Kőbánya) szintén a válaszadók több mint 50 százalékának találkozna az ízlésével.

A "dobogóra" még a Lánchíd kerékpárosbarát forgalomcsillapítása került fel a József Attila utcával közös projektben.

A válaszadóknak csak alig egytizede sorolta a legfontosabb tennivalók közé a szemléletformáló kampányok szervezését, illetve a kétoldali kerékpárutat a Bajcsy-Zsilinszky úton.

A Magyar Kerékpárosklub korábbi, reprezentatív kutatásából kiderült, a főváros által hivatalosan 2030-ra áhított 10 százalékos kerékpáros közlekedési részarány 2014-ben 2 százaléknál tartott, de a budapesti felnőttek 72 százaléka közlekedne ezzel az eszközzel elsősorban, ha javulnának a feltételek. A budapestiek 5-ös skálán 4-esre osztályozták a kerékpáros fejlesztések fontosságát, és kéharmaduknak már most elérhető is lenne a kerékpár mint eszköz.

Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×