INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 8. szombat
László

kerékpár

magyar kerékpárosklub

felmérés

nagykörút

kerékpárút

kerékpársáv

Bringasávos nagykörutat és Rákóczi utat követel a pesti bringás

Bringasávos nagykörutat és Rákóczi utat követel a pesti bringás

Infostart

A Magyar Kerékpárosklub kérdőívére 909-en válaszoltak. Nem kérnek például a szemléletformáló kampányokból, inkább legyenek XXI. századi szemléletű utak és forgalomcsillapított Lánchíd.

Felmérést végzett a közelmúltban a Magyar Kerékpárosklub azt tudakolva, mely fejlesztéseket tartanák a legfontosabbnak a Budapesten közlekedők, a 909-en töltötték ki a szervezet kérdőívét, több fejlesztést is meg lehetett jelölni.

Az alábbi grafikán látszik, "mit kíván a pesti bringás".

Az ábráról leolvasható, hogy a Nagykörút és a Rákóczi út "faltól falig" kerékpárosbarát felújítása a válaszadók csaknem kétharmadának lenne fontos, de a budai Duna-part és a külváros-belváros összekötés kerékpárúton (Hűvösvölgy, Dél-Pest, Kőbánya) szintén a válaszadók több mint 50 százalékának találkozna az ízlésével.

A "dobogóra" még a Lánchíd kerékpárosbarát forgalomcsillapítása került fel a József Attila utcával közös projektben.

A válaszadóknak csak alig egytizede sorolta a legfontosabb tennivalók közé a szemléletformáló kampányok szervezését, illetve a kétoldali kerékpárutat a Bajcsy-Zsilinszky úton.

A Magyar Kerékpárosklub korábbi, reprezentatív kutatásából kiderült, a főváros által hivatalosan 2030-ra áhított 10 százalékos kerékpáros közlekedési részarány 2014-ben 2 százaléknál tartott, de a budapesti felnőttek 72 százaléka közlekedne ezzel az eszközzel elsősorban, ha javulnának a feltételek. A budapestiek 5-ös skálán 4-esre osztályozták a kerékpáros fejlesztések fontosságát, és kéharmaduknak már most elérhető is lenne a kerékpár mint eszköz.

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

Meghalt Reigl Judit

A Kossuth-díjas, Franciaországban élő festőművészt 97 éves korában érte a halál....
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018