eur:
392.12
usd:
366.61
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Pixabay

A nyilvános WC-nél is koszosabb, mégis állandóan fogdossuk az autóban

Megdöbbentő dolgok derültek ki az autótakarítási szokásokról.

Egy bérautó-szolgáltatásokat összefogó amerikai keresőoldal ezer autóst kérdezett meg autótakarítási szokásaikról. A CarRentals.com szerint a válaszokból az derült ki, hogy a megkérdezettek 12 százaléka soha nem takarítja ki az utasteret – ez olyan, mintha otthon is állandó mocsokban élnénk -, 32 százalékuk pedig évente csak egyszer csinál tisztaságot a beltérben.

Pedig ez a szakemberek szerint nagy felelőtlenség, mert

egy átlagos autó belterében 700 különböző baktériumfaj él.

Azért nem olyan jó ötlet például az autóban enni, mert a lehulló morzsák, kiömlő folyadékok táptalajául szolgálnak ezeknek a baktériumoknak, másrészt akárhová nyúlunk, akárhová tesszük az ételt, mindenhol nagyon piszkos lesz - elemzi a felmérést a Vezess.hu.

A kormánykerék a legnagyobb baktériumtenyészet, ezt fogdossuk legtöbbet. Ennek minden négyzetcentiméterén átlagosan 629 baktériumot találtak a kutatók. Összehasonlításképpen: a mobiltelefonok érintőképernyőjén átlagosan 100, a nyilvános WC-k ülőkéjén 172, a nyilvános felvonók nyomógombján 313 bacilus lapul egy négyzetcentiméteren, vagyis

az utcai illemhely még mindig higiénikusabb, mint a liftben a gombok vagy az autónkban a kormánykerék.

Hiába próbáljuk "sterilizálni" az autót, az első tankolásnál ismét baktériumok tömegét visszük be az utastérbe: elég megfogni a töltőpisztolyt, amit előttünk már ezre megmarkoltak. A töltőpisztolyon milliószámra hemzsegnek a baktériumok, tehát tankolás után alaposan kezet kell mosni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Gyanúsan erős volt az esti órákban a forint

Gyanúsan erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 17:23
×
×
×
×