INFORÁDIÓ 
2020. április 9. csütörtök
Erhard

banglades

ikrek

sziámi ikrek

Hudák István végezte a sziámi ikrek vénás keringésének szétválasztását. (Forrás: Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány)

Magyarországon kezelik a bangladesi sziámi ikreket

Infostart

Rabián és Rukián több műtétet hajtott már végre egy magyar orvoscsoport. A kislányok műtéti szétválasztásának folyamata Magyarországon folytatódik.

Szombaton Budapestre érkezik az a fejüknél összenőtt bangladesi sziámi ikerpár, akiknek a szétválasztását a világon egyedül a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány magyar orvoscsapata vállalta. A kétéves Rabia és Rukia azért jön Magyarországra, hogy a végleges koponyaszétválasztó operációhoz szükséges diagnosztikai és előkészítő vizsgálatok megtörténhessenek a speciális plasztikai sebészeti műtéttel, a szövettágítók beültetésével együtt - közölte az alapítvány.

A három fő szakaszból álló műtétsorozat első részét, a fő agyi szállítóér-hálózat érfalon belüli, ún. endovaszkuláris úton történő kétlépcsős szétválasztását dr. Hudák István idegsebész vezetésével végezte sikerrel az alapítvány háromfős orvoscsapata Bangladesben februárban és augusztusban. A fejüknél összenőtt sziámi ikerpárt hosszas mérlegelés után azért hozzák hazánkba, hogy a műtétsorozat következő, plasztikai sebészeti részét orvosszakmai szempontból ideálisabb körülmények között, a lehető leghatékonyabb eszközökkel végezzék el dr. Pataki Gergely plasztikai sebész vezetésével. Az agy és a koponya végleges szétválasztását jelentő „nagyműtétet" dr. Csókay András idegsebész irányítja majd, amit alapos vizsgálatokkal szükséges előkészíteni.

A bangladesi, fejüknél összenőtt sziámi ikrek szétválasztásához több előkészítő műtétet végzett tavaly a magyar orvoscsoport.

Nyitókép: Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018