eur:
388.95
usd:
361.88
bux:
68900.51
2024. május 9. csütörtök Gergely
Dakka, 2017. július 28.Rabeja és Rokeja Iszlam, a fejüknél összenőtt sziámi ikerpár egy dakkai kórházban 2017. július 28-án. Az egyéves ikerpárra kivizsgálások sora vár, hogy végre lehet-e hajtani rajtuk a bonyolult szétválasztó műtétet. (MTI/EPA/Abir Abdullah)
Nyitókép: MTI/EPA/Abir Abdullah

Szenzáció: sikeres volt a sziámi ikrek budapesti műtétje

A két és fél éves Rabia és Rukia sikeresen átesett a speciális, magyar tervezésű szövettágító implantátumrendszer beültetésén - közölte a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány.

Megtörtént a fejüknél összenőtt sziámi ikrek plasztikai sebészeti műtéte Budapesten. A két és fél éves Rabia és Rukia sikeresen átesett a speciális, magyar tervezésű szövettágító implantátum rendszer beültetésén dr. Pataki Gergely plasztikai sebész, a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány alapítója vezetésével.

Az operációt január 25-én végezték el a Semmelweis Egyetemen, ahol a műtétek előzetes vizsgálatai is folytak.

Az ikrek jól vannak a terveknek megfelelően lezajlott sikeres beültetés után.

A bőr- és lágyrésztágítási folyamat a fejüknél összenőtt bangladesi sziámi ikrek szétválasztó műtétsorozatának második fázisát jelenti, amely az úgynevezett expanderimplantátumok beültetéséből, majd azok 4-5 hónapig tartó fokozatos tágításából áll.

A szétválasztó műtétsorozat első fázisa - az agyi szállítóér-hálózat fő szakaszainak tudományos áttörést jelentő, érfalon belüli szétválasztása - 2018-ban történt dr. Hudák István vezetésével Bangladesben.

A dr. Csókay András által koordinált harmadik fázis, a nyáron esedékes végső szétválasztó műtét során történik meg az agyak és a koponyák végleges szétválasztása,

és a ki nem fejlődött részek pótlása és fedése a most zajló szövettágítási folyamattal nyert szövetekkel. Ennek a beavatkozásnak a helyszínéről még nem döntöttek.

A fejüknél összenőtt sziámi ikrek szétválasztásával a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány 2010. óta folyamatosan zajló plasztikai és helyreállító sebészeti misszióira való tekintettel bízták meg a magyar orvosokat a bangladesiek.

Címlapról ajánljuk
Megérkezett a kínai elnök Budapestre
videó, képek

Megérkezett a kínai elnök Budapestre

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Felemás zárás a tőzsdéken

Felemás zárás a tőzsdéken

Szerda reggel kedvezőtlen hangulatban telt a kereskedés Ázsiában, ezt követően pedig ugyan reggel jó hangulatban indult a nap Európában, de a déli órákra megtorpant az emelkedés. A magyar tőzsde ma alulteljesítő volt, ami elsősorban az OTP eséséből adódott. A hazai nagypapírok közül nagyot ralizott azonban a Mol, a befektetők megkönnyebbültek a hírre, hogy a kormány szerint az üzemanyagkereskedők eleget tettek a kormány kérésének az elmúlt két hétben. Egyre rosszabra fordul a hangulat az amerikai tőzsdéken, nem kizárt, hogy megszakad ma az öt napja tartó emelkedő széria.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×