eur:
393.95
usd:
370.02
bux:
65502.26
2024. április 19. péntek Emma
Dakka, 2017. július 28.Rabeja és Rokeja Iszlam, a fejüknél összenőtt sziámi ikerpár egy dakkai kórházban 2017. július 28-án. Az egyéves ikerpárra kivizsgálások sora vár, hogy végre lehet-e hajtani rajtuk a bonyolult szétválasztó műtétet. (MTI/EPA/Abir Abdullah)
Nyitókép: MTI/EPA/Abir Abdullah

Azonnal megműthetik Budapesten a bangladesi sziámi ikreket

72 órán belül plasztikai operáció vár a fejüknél összenőtt gyermekekre - értesült a Ripost.

Meg­kez­dő­dött a vissza­szám­lá­lás: 72 órán belül meg­műt­he­tik a szi­ámi ik­re­ket Bu­da­pes­ten - írja pénteki számában a Ripost. A lap értesülései szerint ez még nem a szétválasztó műtét, csak az ahhoz vezető plasztikai, ami megelőzi az agy és a koponya szétválasztását.

Rabia és Rukia egy hónapja Budapesten tartózkodnak - 9 éves bővérükkel és szüleikkel -, a vizsgálatok során mindent rendben találtak náluk az orvosok, a Cse­lek­vés a Ki­szol­gál­ta­tot­ta­kért Ala­pít­vány ma­gyar or­vos­csapata.

Tavaly Bangladesben két lépésben, összesen 14 órás műtéttel, dr. Hudák István idegsebész vezetésével sikerült elvégezni a fő agyi szállítóér-hálózat érpályán belüli szétválasztását egy új, az eddigiektől teljesen eltérő módszerrel. Az elmúlt hónapban az ikrek fejbőre nyújtását készítették elő a magyar fővárosban. A bőr és a koponyán kívüli lágyrészek nyújtásához speciális tervezésű plasztikai sebészeti szövettágítókat ültet be dr. Pataki Gergely plasztikai sebész. A nyújtás körülbelül száz napot vesz igénybe, ezt követően, májusban kerülhet sor a koponya és az agy kettéválasztására dr. Csókay András idegsebész irányításával.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Olyat tettek a demokraták Ukrajna érdekében, amire évtizedek óta nem volt példa

Olyat tettek a demokraták Ukrajna érdekében, amire évtizedek óta nem volt példa

A Kongresszus házszabályi bizottsága átengedte azt a négy részre bontott segélycsomagot, amely biztosítaná Ukrajna, Izrael és a csendes-óceáni régió amerikai szövetségeseinek támogatását. Mivel a tervezetet ellenzi a republikánusok trumpista szárnya, elsősorban az Ukrajnának juttatandó 61 milliárd dollár miatt, Mike Johnson házelnöknek a bizottság demokrata tagjaira volt szüksége, hogy a három radikális republikánus ne akadályozza meg annak túlélését. Hasonlóra évtizedek óta nem lehetett példa, ami jelzi, mekkora a széthúzás a republikánus képviselők között.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×