INFORÁDIÓ 
2019. augusztus 21. szerda
Hajna, Sámuel

oktatás

boldogság

bagdy emőke

Boldogságóra: vezérfonalat adnak a diákoknak

Boldogságóra: vezérfonalat adnak a diákoknak

Infostart

1500 intézményvezető, pedagógus és oktatási szakember jelenlétében az Erkel Színházban adták át a Boldog Óvoda és Iskola okleveleket a boldogságóra magyarországi meghonosítói.

A 2018-19-es tanévben a Jobb Veled a Világ Alapítvány boldogságóra programjához közel 1100 iskola csatlakozott, így több mint 6 ezer pedagógus vesz részt a programban, ami 100 ezer gyereket érint.

A Boldog Óvoda és Iskola programjának fókuszában az áll, hogy hogyan lehet a negatív gondolkodásmódon változtatni és a tanulásban az optimista hozzáállást kialakítani a diákok körében. Ma már az ELTE PPK által tudományosan is igazolt programot fejlesztettek ki, amely a pozitív pszichológia módszereire épül, mind a tanárok, mind a gyerekek jól-létével foglalkozik, és lehetőség van a szülőket is bevonni a programba.

„A Boldogságórák célja nem az, hogy problémamentes életmodellt állítson a fiatalok elé, hanem, hogy vezérfonalat adjon az iskolásoknak, hogy könnyebben nézzenek szembe a kihívásokkal, képesek legyenek megbirkózni a problémákkal, valamint a testi-lelki egészségmegtartás tényezőinek tanulmányozására adjon lehetőséget.” – hangsúlyozta Bagdi Bella, a 2014 szeptemberében indított program vezetője, a Jobb Veled a Világ alapítvány elnöke.

A program fővédnöke Bagdy Emőke.

„A boldogságórákon részt vett tanulók optimistábbak, magabiztosabbak és kitartóbbak, mint a korosztálybeli társaik, javulnak a tanulmányi eredményeik és a szociális érzékenységük. Tudományosan bizonyított, hogy a Boldogságórák hozzájárulnak a gyermekek pozitív lelki fejlődéséhez és belső jóllétéhez" - erősítette meg Oláh Attila, az ELTE professzora, a Pozitív Pszichológiai Kutatócsoport vezetője, a program védnöke.

A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018