Infostart.hu
eur:
388.52
usd:
330.73
bux:
110717.98
2025. december 22. hétfő Zénó
Ínycsiklandó ételeket vonultattak fel a legjobb éttermek - ön hol vendégeskedne legszívesebben?

Ínycsiklandó ételeket vonultattak fel a legjobb éttermek - ön hol vendégeskedne legszívesebben?

A Costes lett az év étterme a tegnap este megtartott Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálán. Íme a díjazottak, és a cikk végén az ínycsiklandozó ételek!

Az idei kalauz rangsorát egy három Michelin-csillagos séf, Giancarlo Perbellini és két társa állította össze úgy, hogy titokban tesztelték a számukra előválogatott húsz éttermet, majd döntöttek a legjobb tízről.

Az Év Étterme tehát a Costes. Az Év Legígéretesebb Konyhája Díját a BabelBudapest, Az Év Szakácsteljesítménye Díjat a Bocuse d'Or 2017-es magyar csapata – Széll Tamás, Szulló Szabina, Hamvas Zoltán, Szabó Kevin és Vomberg Frigyes – vehette át.

Az Év Street Food Díját a Kemencés Pizza kapta. Az Év Ifjú Séftehetsége Díjat Garai Ádám, az Olimpia séfje nyerte, Az Év Innovatív Konyhája Díjat pedig a Mizsei János séf által vezetett MÁK nyerte. Az Év Séfje Díjat Sárközi Ákos (Borkonyha) kapta.

A 10 legjobb étterem között ott van az Onyx, amit Mészáros Ádám vett át, a Costes Downtown, ahol Tiago Sabarigo a séf, az Olimpia (Ádám Csaba és Garai Ádám), a Salon, Wolf Andrással, és a lista egyik új tagja a St. Andrea Borbár, Barna Ádám konyhája. Ugyancsak a 10 legjobb között az Arany Kaviár (Nyíri Szása és Kanász László), illetve a Sárközi Ákos-vezette Borkonyha, valamit a MÁK (Mizsei János) is.

A legjobb vidéki éttermek: az encsi Anyukám mondta (Dudás Szabolcs), a balatonszemesi Kistücsök (Jahni László), és a tatai Platán (Pesti István).

Címlapról ajánljuk

A csehek és a sorkatonaság, érdekes felmérés készült

A csehek 53 százaléka egyetért az adminisztratív katonai nyilvántartás esetleges bevezetésével, míg egyharmaduk ellenzi azt – derül ki az NMS ügynökségnek a Cseh Rádió számára készített felméréséből. Az adminisztratív nyilvántartás a 18 és 60 év közötti cseh állampolgárokat érintené, akikre a hadkötelezettség vonatkozik.
inforadio
ARÉNA
2025.12.22. hétfő, 18:00
Vecsei Miklós
felzárkóztatásért felelős miniszterelnöki biztos, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnöke
Társasági adó: amikor a kevesebb pont, hogy több

Társasági adó: amikor a kevesebb pont, hogy több

A vállalkozásfejlesztési szakpolitika alapvető célja, hogy a kkv-k számára kiszámítható és stabil működési keretrendszer álljon rendelkezésre. Ennek mentén időről időre fellángol a vita az adórendszert illetően is. Elég hatékony-e, megfelelően ösztönzi-e a gazdasági szereplőket, támogatja-e a növekedést? Segíti-e a társadalmi igazságosság érvényre jutását? Szükség van-e a hangsúlyok eltolására? Ez egy természetes folyamat és szükség is van rá, hiszen a gazdaság szerkezete változik, a gazdasági szereplők viselkedése sem állandó, így előfordulhat, hogy ami a múltban működött, ma már nem elég hatékony és vice versa. A vállalkozásbarát adózási környezet teremti meg azt az alapot, amelyre a vállalkozásfejlesztési szakpolitika célzott eszközei rá tudnak épülni: a támogatások, kedvezményes programok és fejlesztési ösztönzők így nem helyettesítik, hanem tovább erősítik az adórendszer vállalkozásbarát hatását, és elősegítik, hogy a vállalkozások a rendelkezésre álló lehetőségeket növekedéssé, innovációvá és tartós versenyképességgé alakítsák. Magyarországon a viták központjába igen gyakran a társasági adó kerül. A kritikák sok esetben a 9 százalékos kulcsot célozzák, a legjellemzőbb bírálat, hogy az alacsony adókulcsnak köszönhetően a vállalatok nem veszik ki eléggé szerepüket a közteherviselésből. Érdemes ezért körbejárni a társasági adó mértékét, megvizsgálva az a vállalkozásfejlesztéssel, növekedéssel való kapcsolatát, az alacsony adókörnyezet jelentette előnyöket, amelyek talán nem mindig szembetűnők.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2025. december 22. 10:52
×
×
×
×