eur:
392.79
usd:
366.18
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Az ősz elején is marad a meleg

Bár szombaton, szeptember elsején a naptár szerint megkezdődik az ősz, a hétvégén még több helyen is 30 fok felett alakul a maximumhőmérséklet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-hez csütörtökön eljuttatott országos középtávú előrejelzésében azt írta: pénteken az ország nagy részén folytatódik a napos, csapadékmentes idő, a Dunántúlon viszont ismét lesznek felhős területek, a nyugati határszélen akár hosszan tartó, erősen felhős időszakok is. A délutáni órákban az Alpokalján, az Õrségben itt-ott zápor, esetleg zivatar is lehet. A Kisalföldön, a Bakonyban és az Alpokalján északnyugatira forduló szél megerősödik, másutt időnként megélénkülő délkeleti szél várható.

Mindeközben a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 9 és 14 Celsius-fok között, északnyugaton 15 fok felett, északkeleten 9 fok alatt alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet pedig általában 29-34 fok lesz, északnyugaton 29 fok alatt valószínű.

Szombaton többnyire napos idő várható. Nyugaton lehet helyenként erősebben felhős az ég, itt zápor, zivatar is előfordulhat. A délkeleti szél időnként megélénkül. A legalacsonyabb hőmérséklet 9-16, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 29-34 fok lesz, de az Alpokalján ennél több fokkal hűvösebb idő várható.

Vasárnap az ország legnagyobb részén túlnyomóan napos, fátyolfelhős, csapadékmentes idő várható, ugyanakkor a Dunántúl nyugati felén több lesz a felhő, és ott egy-egy zápor is előfordulhat. A változó irányú szél többnyire mérsékelt marad. A legalacsonyabb hőmérséklet várhatóan 9-16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26-33 fok lesz - írta a meteorológiai szolgálat.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×