INFORÁDIÓ 

2018. március 20. kedd
Klaudia

Bekábítószerezték az eltűnt edzőt?

Infostart / InfoRádió
Kábítószerre utaló anyagmaradványokat találtak annak a férfinak a szervezetében, aki Budapesten tűnt el, majd napokkal később egy salzburgi kórházban tért magához. Az InfoRádió által megkérdezett addiktológus szerint, ha Sződy Ferenc egy Gina nevű drogot fogyasztott, akkor soha nem fog tudni visszaemlékezni arra, hogy mi történt vele.

Eltűnésének helyszínétől 600 kilométerre, egy osztrák kórházból került elő az a magyar férfi, akinek a Sziget Fesztiválon veszett nyoma.

Sződy Ferenc augusztus 9-én tűnt el valószínűleg a budapesti hajógyári Szigeten megrendezett Sziget Fesztiválon vagy valahol Újpesten. Előző nap egy sms-t küldött a barátnőjének arról, hogy kimegy a rendezvényre. Utána már nem jelentkezett, és elérhetetlen volt.

Amerikaifoci-csapata, a Budapest Hurricanes felhívást tett közzé a Facebookon, a rendőrség körözést adott ki, a barátai, köztük az RTL Klubnak nyilatkozó Zétényi Éva és Zagyva Balázs pedig napokig keresték.

Az eltűnt férfi szerda este került elő - öccse, Gábor szerint egy salzburgi kórházból telefonált és azt mondta, nem tudja, hogyan került oda.

Sződy Ferenc édesapja elmondta az InfoRádiónak, hogy a fiát egy ismeretlen vitette be mentővel a salzburgi Christian Doppler Klinikára. Onnan hívta fel az apját, amikor magához tért és eszébe jutott a telefonszám.

A férfi szerint lehetséges, hogy a fia - aki szerinte sohasem drogozott - a tudtán kívül kábítószert fogyasztott.
A Gina nevű kábítószer okozhat ilyen tüneteket - mondta az InfoRádiónak Funk Sándor addiktológus.

Sződy Ferencet azóta hazahozták és egy budapesti magánklinikán ápolják, de most már bármikor kiengedhetik. Rövidesen a rendőrség is meghallgatja, és akkor talán lesz válasz a számos ponton még mindig rejtélyes történet nyitva maradt kérdéseire.
A címlapról ajánljuk