eur:
393.5
usd:
364.48
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Hat napot töltött egy gleccserszakadékban

Hat napot töltött egy gleccserszakadékban saját elmondása szerint egy német hegymászó az osztrák Alpokban, mielőtt rátaláltak és kimentették - jelentette kedden az osztrák tömegtájékoztatás.

A 70 éves férfit kisebb sérülésekkel, némileg kihűlt és kimerült állapotban szállították kórházba az Ötz-völgy térségében emelkedő Schrankogel hegyről. Valóságos csoda, hogy túlélte - mondta egy hegyi mentő az APA osztrák hírügynökségnek.

A férfi a rendelkezésre álló információk szerint egyedül volt úton, amikor belecsúszott a hasadékba. A hegyi mentők szerint valószínűleg beszakadt alatta a vékony hóréteg, amely a háromezer méter magasan lévő hasadékot fedte.

Végül arra járó hegymászók hallották meg a segélykiáltásait és értesítették a hegyi mentőket. A szerencsétlenül járt férfit tíz-tizenöt méter mélységből húzták fel a felszínre.

A hegyi mentők a kórházban később még meg akarják kérdezni a férfit arról, hogy hogyan élte túl a balesetet, vajon volt-e nála élelmiszer, és hogy valóban a múlt hét elején indult-e útnak az egyik hegyi menedékházból, mint ahogy arra emlékezett.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×