eur:
389.38
usd:
362.64
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Halálos áldozatokat követeltek az árvizek és földcsuszamlások

Legalább 33 emberéletet követeltek a Brazília délkeleti részén pusztító árvizek és földcsuszamlások az év eleje óta - közölték a hatóságok.

A heves esőzések okozta árvizek és földcsuszamlások jórészt három délkeleti államot sújtanak: Rio de Janeirót, Espirito Santót és Minas Gerais-t. A kormány szerint mintegy 25 ezer ember vált földönfutóvá.

Szerdán egy család öt tagjára - köztük egy várandós nőre és egy gyerekre - bukkantak egy sárlavinával betemetett gépkocsiban a riói Sapucaia településen. Ebben az egy földcsuszamlásban 18 ember halt meg, és több lakóházat temetett maga alá a hegyoldalból lezúduló földtömeg.

A megáradt folyók és földcsuszamlások közutakat és hidakat tettek járhatatlanná, gátakat szakítottak át, ezért sok térségbeli települést csak helikopterrel lehet megközelíteni. A kormány bejelentette, hogy közel 42 millió dolláros segélyben részesíti a természeti csapás sújtotta három délkeleti államot.

Alig egy évvel ezelőtt Rio de Janeiro hegyvidéki részén 1300 ember halt meg árvizekben és a földcsuszamlásokban.

Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×