eur:
404.24
usd:
373.86
bux:
74122.77
2024. október 29. kedd Nárcisz

Egy szelet kenyérben annyi só lehet, mint egy csomag sózott chipsben

Egyes népszerű kenyerek szeletenként annyi sót tartalmaznak, mint egy csomag sózott chips, némelyik olyan sós, mint a tengervíz - idézte pénteken a The Daily Telegraph (http://www.telegraph.co.uk) brit napilap online kiadása egy nagy-britanniai felmérés eredményét.

A brit szupermarketekben és pékségekben kínált kenyerek több mint felének egyetlen szeletében legalább fél gramm só található, ami megegyezik egy átlagos csomag sózott burgonyasziromhoz adott só mennyiségével.

A felmérés szerint a Paul elnevezésű láncolatban árult egyik barna kenyér 100 grammja 2,83 gramm sót tartalmaz, ez a tengervíznél nagyobb sókoncentrációnak felel meg.

A brit boltokban árult 300 népszerű kenyérfajta vizsgálata során az derült ki, hogy az öt legsósabb kenyér közül négy barna kenyér, holott az a közkeletű feltevés, hogy a barna kenyér egészségesebb a fehérnél.

A felmérést egy, a sófogyasztás csökkentését megcélzó akciócsoport (a Cash) végezte, miután a brit egészségügyi minisztérium bejelentette, hogy az emberek az étrendjükben szereplő kenyérrel veszik magukhoz teljes napi sófogyasztásuk ötödét, megelőzve ezzel minden más ételtípust.

Címlapról ajánljuk
Rodri kapta az Aranylabdát, a Real Madrid díjait senki sem vette át

Rodri kapta az Aranylabdát, a Real Madrid díjait senki sem vette át

Rodri, a Manchester City spanyol Európa-bajnoka kapta a 2024-es Aranylabda-díjat. Lamine Yamal volt a legjobb fiatal játékos, Emiliano Martínez a legjobb kapus, Carlo Ancelotti a legjobb edző, a Real Madrid a legjobb csapat a férfi futball 2023–2024-es idényében. Harry Kane és Kylian Mbappé közösen kapták a Gerd Müller-díjat. A Real Madrid küldöttsége nem vett részt a gálán, tiltakozva amiatt, hogy nem Vinícius Júnior kapta a legnagyobb presztízsű díjat.

Vámosi Péter az F1-es szezon hajrájáról: még négyen nyerhetnek, de ez Verstappen és Norris között dől majd el

Négy versennyel – és további két sprintfutammal – a szezon zárása előtt megjósolhatatlan, hogy Max Verstappen vagy Lando Norris lesz-e a világbajnok – mondta az InfoRádióban a Motorsport Online főszerkesztője. A szakíró szerint még akár a Ferrari is reménykedhet a konstruktőri vb-címben, de nagyon meglepő számára, hogy az olasz istálló nem jelöli ki Charles Leclerc-t kedvezményezett pilótának Carlos Sainzcal szemben.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×