eur:
387.73
usd:
357.62
bux:
68097.3
2024. május 17. péntek Paszkál

Főiskolás tábort szervez a Rákóczi Szövetség

Az idén 2011. augusztus 22-27. között rendezi meg a Nyári Főiskolás Tábort a Rákóczi Szövetség Szentendrén.

A Rákóczi Szövetség kiemelt prioritásként kezeli a magyarországi és határon túli magyar fiatalok sokoldalú támogatását, a határon átnyúló magyar-magyar ifjúsági cserekapcsolatok, és ezáltal a Kárpát-medencei magyar összetartozás-tudat erősítését. E célból a Szövetség minden évben számos nyári tábort, vezetőképzőt, történelmi vetélkedőt és tanulmányutakat, szervez magyar fiatalok részére.

A Nyári Főiskolás Tábor először 1989-ben rendezték meg azzal a céllal, hogy biztosítsák a magyarországi és határon túli főiskolások és egyetemisták kapcsolatépítését, elősegítsék a fiatalok társadalmi szerepvállalását, a nemzeti önazonosságuk erősítését, a társadalomról való gondolkodás kereteinek tágítását.

A tábor idén 2011. augusztus 22-27. között rendezik meg Szentendrén. A táborba a hagyományoknak megfelelően közel 100 Kárpát-medencei felsőoktatási hallgatót várnak, akik Prágától Csíkszeredáig képviselik az egyes főiskolai, egyetemi diákszervezeteket.

Az idei rendezvényre is a közélet, kultúra és a gazdaság számos neves képviselője fogadta el a meghívást, akikkel nem, vagy csak nagyon ritkán találkozhatnak személyesen ilyen szűk körben a fiatalok. A tábor programját a délelőtti és délutáni előadások mellett kötetlen beszélgetések, kirándulások, sportlehetőségek is színesítik.

Címlapról ajánljuk

Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Több új hír, információ és találgatás jelent meg a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet óta. Robert Fico mindenesetre kommunikál, a Legfőbb Ügyészség tájékoztatási zárlatot rendelt el, hétfőn viszont bejelentést tesznek a hogyan továbbról Szlovákiában. A védelmi miniszter a korlátozások helyett most „a társadalom megnyugtatására összpontosít”.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×