INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

Döglött tehén, tarantula, fürdőkád - mit próbálnak felvinni az utasok a repülőre?

Infostart / InfoRádió
Gyakran néznek meredt szemekkel a check-in pultnál a légitársaságok dolgozói, amikor a kedves utasok meglepően furcsa dolgokat próbálnak felvinni a gépre.

A New York-i JFK reptéren egy hölgy családtagjai segítségével cipelt oda egy fürdőkádat a check-in pulthoz azzal a szándékkal, hogy feladja azt a repülőre. Még be sem volt csomagolva. Ez csak az egyik különös tárgy, ami a Virgin Atlantic által készített felmérésben szerepel. Az amerikai légitársaság arra kérte alkalmazottait, hogy írjanak listát ezekről a nem mindennapi helyzetekről.

Valaki egy autó motorját, vagy éppen egy tehén tetemét próbált volna a repülőn utaztatni. Volt olyan, aki egy óriási sajttömbbel állt a becsekkolást végzők elé, egy nő pedig a kabátjában elrejtett tarantula pókkal próbált felszállni a gépre. Arra is volt példa, hogy egy utas egy másik járatról ellopott étkészletet rejtegetett a táskájában.

A légitársaság alkalmazottai beszámolták egy párról is, akik Grenada szigetén szerettek egymásba, éppen ezért úgy döntöttek, hogy magukkal hoznak onnan egy csomagot, tele homokkal és tengervízzel.

A Virgin Atlantic dolgozói naponta több ezer embert ellenőriznek, de néha olyan tárggyal érkeznek az utasok a check-in pulthoz, amire senki sem számít. Ez azért fel tudja vidítani a dolgozók napját - értékelte a felmérést Greg Dawson, a Virgin Atlantic vállalati kommunikációjáért felelős igazgatója.

A címlapról ajánljuk