eur:
393.83
usd:
365.43
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Csütörtökön lép hatályba a dohányzási tilalom a fővárosi aluljárókban

Csütörtökön lép hatályba a dohányzási tilalom a budapesti aluljárókban; az ott dohányzók szabálysértést követnek el és 30 ezer forintig terjedő pénzbírsággal sújthatók - közölte Fővárosi Közterület-felügyelet Hivatala.

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. a dohányzási tilalomra figyelmeztető táblákat helyez el az aluljárók és a metrók kijáratainál. A táblákkal együtt a bejáratoknál csikktartókat is felszerelnek - olvasható a közleményben.

A rendelet betartását a Fővárosi Közterület-felügyelet ellenőrzi majd. A felügyelet munkatársai az első időszakban csak figyelmeztetik az aluljárókban dohányzókat, valamint szórólapok átadásával tájékoztatják a lakosságot a változásról, mivel elsősorban a megelőzés a szándékuk és nem a büntetés - olvasható a közleményben.

A Fővárosi Közgyűlés június 3-ai ülésén döntött arról, hogy megtiltja az önkormányzat, illetve a BKV tulajdonában álló 72 aluljáróban a dohányzást. Korábban hasonló döntést hozott a testület, amikor a játszótereken és azok közvetlen környezetében rendelt el dohányzási tilalmat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×