eur:
397.18
usd:
356.58
bux:
73896.18
2024. október 1. kedd Malvin

Folyatódtak az adománygyűjtések az árvízkárosultak javára

A hét végén is folytatódtak a különböző adománygyűjtések és -felajánlások az árvízkárosultak javára.

A 1752-es segélyvonalat húsz nap alatt már 525 ezren hívták - közölte vasárnap a Nemzeti Segélyvonal Alapítvány.

A 250 forint összegű emeltdíjas hívásokkal összegyűlő adományokat a segélyvonal mögött álló öt legnagyobb magyarországi karitatív szervezet az utóbbi napokban már elkezdte továbbítani az ár- és belvízkárosultakhoz.

A 1752-es telefonszám hívásával összegyűlt több mint 120 millió forint gyors átadását előre kötött szerződések teszik lehetővé: a segélyvonal a hívások fedezetével lehívja az OTP Bank által nyújtott speciális hitelt, megelőlegezve a károsultaknak a telefonszolgáltatóktól csak hetek múlva beérkező emeltdíjas hívások összegét.

A Duna Televízió közleménye szerint szombat estig 20 millió forintot ajánlottak fel nézői a bajba jutottak számára. A televízió péntektől négy napon át - hétfő estig - minden műsora alatt gyűjt az árvízkárosultak megsegítésére, külön vonalon és számlaszámokon fogadja a felajánlásokat. Az eddig érkezett adományok 500-tól egészen 500 ezer forintig terjedtek.

A menedzsment döntése alapján 7 millió forintnyi adományt nyújt a Siemens vállalatcsoport az árvízkárosultaknak. Az egyösszegű vállalati támogatás kiegészítésére a munkatársai között is gyűjtés indult. A dolgozók által felajánlott, június 18-ig összegyűlő összeget megháromszorozva juttatják majd el a rászorulóknak a Magyar Vöröskereszttel együttműködve.

Egy sárvári székhelyű vállalat több mint kétmillió forint értékben, 750 kilogramm pulykafelvágottal segíti az ország árvízkárosultjait és a gátakon dolgozókat. Az Edelénybe - majd onnan további észak-magyarországi településekre - kézbesített adományt az árvízvédelmében dolgozó katasztrófavédelmi szakemberek, tűzoltók, polgárőrök, katonák és önkéntesek, valamint kitelepített családok kapják. A mennyiség körülbelül 28 ezer ember egyszeri élelmezésére elegendő.

Az adományt a Sága Foods Zrt. a Magyar Máltai Szeretetszolgálat segítségével juttatta el a rászorulóknak.

Címlapról ajánljuk
Kerékpáros-vb-t rendezne Magyarország – így reagált a nemzetközi szövetség

Kerékpáros-vb-t rendezne Magyarország – így reagált a nemzetközi szövetség

A Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke a múlt heti, zürichi éves kongresszuson jelezte a nemzetközi szövetségnek, hogy hazánk országúti világbajnokságot rendezne, sőt más szakágak világversenyeinek idehozatala is szóba jöhet. Az egyre sikeresebb Tour de Hongrie révén az infrastruktúra adott, Schneller Domonkos az InfoRádióban elmondta, hogy milyen egyéb feltételeknek kellene még teljesülniük ahhoz, hogy az álom valósággá váljon.

Orbán Viktor: ha baj van, a magyarok példásan összefognak, ebből kéne valamit átmenteni a békeidőkre

A miniszterelnök beszéde nyitja meg az Országgyűlés őszi ülésszakát. Szólt az árvízi védekezésről, a gyermekeket érintő nyári intézkedésekről is. A gazdasági semlegesség politikáját kell felépíteni szerinte, nem szabad egyik blokk mögé sem beállni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
Indul az izraeli offenzíva, végóráit éli a Hezbollah? - Híreink Izrael libanoni inváziójáról

Indul az izraeli offenzíva, végóráit éli a Hezbollah? - Híreink Izrael libanoni inváziójáról

Magyar idő szerint este kilenckor elkezdte megdolgozni az izraeli tüzérség Libanon határ menti területeit. Az Egyesült Államokkal történő egyeztetést követően Jeruzsálem bejelentette, hogy a korábbi elvárásokkal ellentétben nem fogják megszállva tartani Libanon déli részét, "mindössze" a Hamász infrastruktúráját semmisítik meg. A libanoni reguláris erők már a támadás előtt visszavonultak, a nemzetközi közösség több tagja pedig még most is fegyvernyugvásra szólít fel. Cikkünk folyamatosan frissül Izrael libanoni inváziójának legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×