INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

Többet és szívesebben mozognak a kutyások, mint a kondiba járók

InfoRádió / MTI
Átlagosan többet mozognak a kutyatulajdonosok, mint a konditerembe járók, és jobban is érzik magukat közben - derül ki egy brit felmérésből.

Az ötezer ember, köztük háromezer állatbarát megkérdezésével készült felmérés szerint a kutyások hetente átlagosan valamivel több mint öt és fél órát töltenek napi sétáltatással, ezenkívül hetente átlagosan háromszor hosszabb sétára is elviszik kedvencüket, ami további két és fél óra mozgást jelent. A kutya nélkül élők ezzel szemben átlagosan csupán egy óra húsz percet töltenek a konditeremben, vagy éppen kocogással, sétával - olvasható a The Daily Telegraph brit napilap internetes kiadásában.

Ezen kívül úgy tűnik, hogy a kutyások jobban is élvezik tagjaik megmozgatását, mint a kondiba járók. A gazdik 86 százaléka úgy nyilatkozott, hogy élvezi a napi sétáltatást, s csak 22 százalékuk mondta, hogy néha tehernek érzi azt. Ezzel szemben a kondisoknak csupán 16 százaléka válaszolt úgy, hogy mindig örömmel jár a terembe, míg 70 százalékuk azt mondta, általában nem leli igazán örömét a testmozgásban.

A címlapról ajánljuk