eur:
389.62
usd:
364.79
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Nem hitték el a hatóságok, hogy a walesi nyelvet akarja megtanulni

Visszaküldték saját hazájába Nagy-Britanniából azt a patagóniai asszonyt, aki azzal az indokkal kért bevándorlási engedélyt a brit hatóságoktól, hogy megtanulhassa a walesi nyelvet.

Evelyn Talcadrini az argentínai Puerto Madrynból érkezett a szigetországba. Hat hónapig akart Walesben tartózkodni egy családnál, hogy gyakorolhassa a nyelvet.

A hatóságok azonban ezt nem hitték el neki, és néhány órával Nagy-Britanniába érkezése után már fel is ültették egy Dél-Amerikába tartó repülőre, és visszaküldték saját hazájába.

Ügyét most vizsgálják az országban, a hölgy képviselői ugyanis panaszt tettek. Van, aki úgy véli: Nagy-Britanniában indokolatlanul durván bánnak néhányakkal, akik az országba érkeznek. A hölgy például 35 órát utazott, hogy a Heathrowra érjen, ahol csak néhány órát foglalkoztak vele.

Patagóniában mintegy 200 ezer walesi származású ember él, akik a XIX. században érkeztek Dél-Amerikába. A közösség szeretné megőrizni nyelvét és hagyományait.

Evelyn Talcadrini egy olyan házaspárhoz ment volna látogatóba, ahol a feleség szintén patagóniai walesi.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×