eur:
389.7
usd:
362.04
bux:
68474.07
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Bálnát gázolt a bálnamentő hajó

Egy, a bálnák kutatását végző hajó az amerikai partoknál véletlenül elütött egy északi simabálnát. Az állatnak csak a farokuszonya sérült meg.

A National Oceanic and Atmospheric Administration kutatóhajója vasárnap a massachusettsi partoknál véletlenül elgázolt egy északi simabálnát, de a kutatók szerint az állat sérülései "nem tűntek életveszélyesnek".

Az eset kapcsán a Daily Telegraph brit napilapnak nyilatkozó biológus rávilágított arra, hogy a kutatók bármennyire is elővigyázatosak, megtörténhet ehhez hasonló szerencsétlenség.

Az északi simabálnák populációját már csak 350-400 példányra teszik, miután a 18 századtól kezdve gyakorlatilag kiirtották az állatokat. A simabálnára különösen oda kell figyelniük a hajósoknak, mivel a közvetlenül a vízfelszín közelében található planktonokkal táplálkoznak, és hajlamosak megfeledkezni környezetükről.

A baleset után a hajó 45 percig követte a bálnát, amelynek csak a farokuszonya sérült meg.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Ralizik az OTP!

Ralizik az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában iránykeresésre számíthatunk. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén kiváló hangulatban indult a kereskedés, az OTP már több mint 1 százalékos pluszban van.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×