eur:
389.66
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

340 millióért keltek el Versace könyvespolcai

Közel nyolcmillió euróért (2,4 milliárd forintért) kelt el szerdán este Londonban Gianni Versace luxusvillájának hagyatéka a Sotheby's árverésén.

Az 1997-ben Miamiben meggyilkolt világhírű divattervező észak-olaszországi Comói-tó partján álló Villa Le Fontanelle nevű nyaralójából származó 550 tárgyat bocsátottak aukcióra. A legnagyobb sikert az a két, vadcseresznyefából készült könyvtárpolc aratta, amelyeket Versace a hálószobában tartott: ezek 510 ezer, illetve 637 ezer euróért (150, illetve 190 millió forintért), az előzetesen felbecsült ár négyszereséért keltek el.

Ugyancsak a divatdiktátor hálószobájából származott két görög birkózót ábrázoló hatalmas szobor, Antonio Canova műveinek gipszmásolatai, ezek kikiáltási áruk tízszeresét, 460 ezer eurót hoztak a Sotheby's-nak. Ugyanakkor visszavontak az árverésről egy 18. századi képet, George Maule őrnagy Johann Zoffany által készített portréját, mert kétségek merültek fel annak tulajdoni joga körül.

Versace fényűző neoklasszicista és empire stílusban dekorálta a Villa Le Fontanellét, ahol számos hírességet fogadott, köztük Diana wales-i hercegnőt, Elton Johnt, Stinget és Madonnát. A divattervezőnek több otthona is volt, köztük Milánóban és Miamiban, de a tóparti házát szerette a legjobban. "Olyan, mint a tükörképen, a legjobb és a legrosszabb énem" - mondta róla.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×