eur:
389.62
usd:
363.58
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

A magyar bornak nem kötelező olcsónak lennie

A borversenyek kiválóak arra, hogy a termelők tanuljanak a hibáikból - állítja Bock József, a villányi hegyközség elnöke, a múlt héten rendezett 41. Villányi Borverseny szervezője. A borász Villány presztízséről azt mondja: a borvidék borai a nemzetközi mustrákon jobban szerepelnek, mint más híres bortermelő országok nedűi.

Én, mint termelő, mint boraim mindennapi fogyasztója nem mindig veszem észre, ha hibás a borom, és ez a borverseny alkalmas arra, hogy a borászokkal esetleg baráti kapcsolatban álló bírálók szakszerűen kritizálhassák a termelők borait - mondta az InfoRádiónak a múlt héten megrendezett 41. Villányi Borverseny szervezője. Bock József a Hordóminta magazinban beszélt a borverseny eredményeiről.

Bock József hozzátette: mindent megtesznek annak érdekében, hogy versenyképes borokat termeljenek, és eljárnak velük nemzetközi megmérettetésekre is, ahol árkategóriákba kell nevezni a terméket. A villányi borok jól szerepelnek ezeken, mivel arányosan jóval több kitüntetést hoznak el, mint más borvidékek, más országok - mutatott rá.

Az más kérdés - jegyezte meg -, hogy a kiállításokon, amikor szóba kerül a magyar borok ára, nem mindenki fogadja ezt lelkesedéssel, mivel azt gondolják, hogy a magyar bornak okvetlenül olcsónak kell lennie.

Ezen a héten a villányi borvidékrol és a villányi borokról szól az InfoRádió bormagazinja, amelyet szerda este fél kilenckor hallgathat meg. A Hordóminta magazint letöltheti, vagy meghallgathatja itt is.

Hanganyag: Sánta András

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×