eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

A boldogtalan gyerekekből beteges felnőttek lesznek

Azok a gyerekek, akik boldogtalan családban nőnek fel, és még a tanárok is szerencsétlennek nevezik őket, nagy valószínűség szerint betegesek lesznek felnőttkorukban - derült ki egy átfogó brit kutatásból.

A londoni King's College kutatócsapata 7100, 1950 és 1955 között született embert vont be vizsgálatába. A szakemberek az ötvenes években megkérdezték a gyerekeket családjukról, a tanáraikat pedig viselkedésükről és iskolai teljesítményükről. A kutatók néhány év múlva visszatértek a gyerekekhez, akik középkorú felnőtteké cseperedtek.

A megkérdezettek 5,5 százaléka bevallotta: képtelen dolgozni rossz egészségi állapota miatt. A vizsgálatból kiderült, hogy azoknak a negyede, akikről a tanárok korábban úgy nyilatkoztak, hogy boldogtalanok, levertek és szerencsétlenek, nagyon betegesekké váltak.

"Nem mondhatjuk teljes bizonyossággal, hogy ezek a gyerekkori tendenciák okozzák később a rossz egészséget , de az biztos, hogy hozzájárulnak" - mondta Dr. Max Handerson, a kutatás vezetője, aki szerint a tanárok által leminősített gyerekek hajlamosak lesznek később a depresszióra, és arra, hogy a sok betegeskedés miatt ne tudjanak rendesen dolgozni.

"Azok a gyerekek, akik boldogtalanok, és elhanyagolják őket az iskolában, gyakran olyan családból érkeznek, ahol sokat kell nélkülözniük. Ez ahhoz vezet, hogy rosszul teljesítenek az iskolában, majd később a munkahelyen" - tette hozzá a szakértő.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×