eur:
389.69
usd:
363.58
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Mutasd a számítógépedet, megmondom, ki vagy!

Személyiségünk fontos jegyeiről árulkodhat az, hogyan teszünk sajátunkká egy számítógépet, és hogyan néz ki a képernyőnk - derül ki egy kutatásból.

A Windows Vista kutatása szerint a számítógépezők személyisége, szokásai, de még ambíciói is kideríthetők abból, ha alaposan megvizsgáljuk kompjúterüket. Donna Dawson, személyiséggel és viselkedéssel foglalkozó amerikai pszichológus elmondta: azok, akik irodában számítógépen dolgoznak, akaratlanul is sokat elárulnak magukról azzal, hogyan néz ki képernyőjük.

"A számítógépünk a személyes terünk, így elég pontos képet fest arról, milyenek vagyunk" - mondta a szakértő, aki szerint például az, hogyan helyezzük el az ikonokat a képernyőn már rengeteg mindent elárul.

Aki például mindenféle rendszer nélkül eltelíti ikonokkal a képernyőt, feltehetően szétszórt és nehezen összpontosít dolgokra. Az, aki a monitor mindkét oldalára helyez ikonokat, valószínűleg nagy hangsúlyt fektet életében az egyensúlyra és az arányosságra, és rázós helyzetekben is hideg fejjel tud gondolkodni.

A többsoros ikonok arról árulkodhatnak, hogy az illető szeret mindent a kezében tartani és kontrollálni, ugyanakkor egy kicsit szétszórt. A sima kék képernyő azt jelentheti, hogy a számítógépező a magánéletét nem szeretné kiteregetni, míg ha olyan háttérfotót teszünk ki, amelyen valamelyik sikerünket örökítették meg, akkor azzal nagyképűségünket leplezzük le.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×