eur:
389.28
usd:
362.66
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

A válófélben lévő férj visszaköveteli a veséjét a feleségétől

Egy amerikai orvos, aki évekkel ezelőtt odaadta a fél veséjét a feleségének, most visszaköveteli a szervet - vagy legalábbis annak pénzbeli értékét.

A vese vagy másfél millió dollár - közölte az az amerikai férfi, aki 2001-ben adta oda a szervét a feleségének, ám most válnak. Richard Batista azután ajándékozta a feleségének a veséjét, hogy két megelőző transzplantáció sikertelennek bizonyult.

A Long Island-i sebész a New York Daily News újságnak nyilatkozva elmondta: bár nincs jobb érzés a földön, minthogy a szervével megmenti valakinek az életét, most azért kéri mégis vissza a veséjét, hogy a felsége végre ésszerűen viselkedjen a válási eljárásban, és ne akadályozza meg, hogy láthassa a gyerekeket.

"Akkor vágta hozzám a válási papírokat, amikor a műtőben voltam és éppen próbáltam megmenteni egy ember életét" - mondta a sebész, aki bevallotta: felesége egészségügyi problémája próbára tette a házasságukat. "Elsőbbséget élvezett, hogy megmentsem az életét, csak ezután próbáltuk meg rendbe tenni a házasságunkat, ám ez négy év alatt sem sikerült" - mondta a férfi.

Szakértők elképzelhetetlennek tartják, hogy a sebész visszakapja a veséjét vagy a szerv értékének megfelelő 300 millió forintos összeget oda ítélje neki a bíróság. A Georgetowni Egyetem orvosetikusa elmondta: a szervdonáció ajándékozás, s ez azt jelenti, hogy az adományozó legálisan nem kaphatja vissza a szervét.

"Ez most már az asszony veséje, amelyet, ha kiopeálnak, akkor dialízisre kényszerül, és akár meg is hallhat. Nincs olyan magára valamit is adó sebész, aki megtenné ezt, de nincs olyan bíróság sem, amely műtétre kényszerítené a nőt" - tette hozzá Robert Veatch.

Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×