eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Magassági vallomás: "Nincs meg a képzettségem, hogy landoljak a géppel"

"A kapitány vagyok. Sajnálom, de nincs képesítésem arra, hogy most landoljak a géppel." Nem éppen ezek azok a szavak, amelyeket kilencezer méteres magasságban szívesen hall az ember.

"A kapitány vagyok. Sajnálom, de nincs képesítésem arra, hogy most landoljak a géppel." A Flybe társaság Párizsba tartó gépe ötszáz kilométer megtétele után visszafordult, és leszállt ott, ahonnan felszállt: Cardiffban.

A kapitány ugyan harminc éve repül, azonban ezt a géptípust csak nemrégen tanulta meg vezetni, és még nem tette le a korlátolt látási viszonyok közti navigációról szóló vizsgáját.

A gépen utazó Cassandra Grant elmondta, már csak húsz perc volt a leszállásig. "Alig hiszem, hogy ilyen van, de a pilóta közölte, nincs meg a megfelelő képesítése ahhoz, hogy ködben landoljon, és vissza kellett fordulnunk." Mindenki azt kérdezte: hogy lehet, hogy repülni tud vele, de leszállni nem?

Mint mondja, ő úgy gondolta, egy pilótának megvan minden lehetséges képzettsége, akár még egy kicsit több is.

Szerencsére a levegő tiszta volt, ahogy visszatértek Walesbe, mert ki tudja, mi lett volna, ha Cardiff fölött is ködös az ég. Egy repülő csak olyan manővereket hajthat végre, amihez mindkét pilótának megvan a képzettsége.

Független szakértők szerint a pilóta egyetlen hibája, hogy bevallotta: hiányzik a képzettsége, elég lett volna annyit közölnie, hogy nem alkalmas az idő a leszállásra, és vissza kel fordulniuk.

Címlapról ajánljuk

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×