eur:
389.24
usd:
363.84
bux:
68226.98
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Visszasírják a nádpálcát a tanárok

Egy brit felmérés szerint sok tanár úgy látja, hogy az iskolákban újra be kéne vezetni a ma már betiltott testi fenyítést, hogy rendet lehessen tenni az osztálytermekben.

Több mint 20 évvel ezelőtt tiltották be a brit állami iskolákban a testi fenyítést, most azonban sok tanár úgy látja, hogy szélsőséges esetekben elfogadható a gyerek megütése, mert csak ezzel a módszerrel lehet rendet tartani az osztálytermekben.

A Times Educational Supplement szervezet által megkérdezett 6162 tanár 20,3 százaléka mondta azt, hogy újra engedélyeztetni kéne a nádpálca használatát, mert az iskolák többségében a gyerekek magatartása felháborító.

A testi fenyítést leginkább azok a tanárok támogatják, akik középiskolákban tanítanak. Közülük 22 százalék tartaná ezt jó megoldásnak, míg az általános iskolai tanítók 16 százaléka van ezen a véleményen.

Az ötletet az iskolákban dolgozó magasabb beosztású tanárok (például igazgatók és helyetteseik) kevésbé támogatják: csak 12 százalékuk helyesli a testi fegyelmezést.

A brit iskolavezetők szövetségének elnöke szerint ez a kérdés csak a civilizálatlan országokban van napirenden. "Biztos vagyok benne, hogy ez a barbár büntetési módszer örökre eltűnt a brit oktatási rendszerből" - mondta John Dunford.

De a brit oktatási minisztérium szóvivője is határozottan ellenzi az elképzelést, mondván: a gyerekek elleni erőszak teljesen elfogadhatatlan és illegális.

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×