eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Szabályosan felzabálják az asszonyt a húsevő baktériumok

Szabályosan felfalják az úgynevezett húsevő baktériumok egy amerikai asszony testét. A nőről tízkilónyi bőrt, húst, sejtet és szövetet távolítottak el az orvosok, hogy megállítsák a fertőzést, de így is csak három százalékos esélyt adtak neki a túlélésre.

A 38 éves minnesotai asszonyon 2004-ben hajtottak végre egy hasműtétet, amely után hamarosan jelentkeztek rajta a fertőzés jelei. A húsevő baktériumok már a létfontosságú szerveit fenyegették. "Szétzabáltak a mellemtől a combjaimig" - panaszkodik Billi-Jo Whitlock.

Az asszonyról az orvosok tízkilónyi bőrt, húst, sejtet és szövetet távolítottak el az orvosok, hogy megállítsák a fertőzés terjedését, de még a műtét után is csak három százalékos esélyt adtak neki a túlélésre.

Sebei olyan súlyosak voltak, hogy minden nap kilenc órát vett igénybe az átkötözésük. A sebek begyógyulás három és fél évet vett igénybe, ám az életveszélyen változatlanul nincs túl: a húsevő baktériumok pusztítása következtében ugyanis súlyosan alultáplált lett, kihullott szinte az összes foga.

Fogpótló műtétre lenne szüksége, hogy megfelelően tudjon táplálkozni, ám ennek a 85 ezer dolláros költségeit nem hajlandó fizetni az egészségbiztosító - azt állítva, hogy "szépészeti beavatkozást" nem finanszíroz.

Márpedig enélkül meghal az asszony, aki egyedül neveli 12 éves fiát.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×