eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Két és fél milliót ér a százéves farmer

Kiváló állapotban, bár viaszpecsétesen találtak meg egy Levi's farmert Kaliforniában, egy aranybányában. Az értékes leletet az eBay internetes oldalon árverezik el.

A márkás farmernadrág az épen maradt címke szerint 34/33-as méretű. A színe kissé megkopott, így pontosan úgy néz ki, mint a ma divatos koptatott farmerek.

Egy kaliforniai aranybányában vészelte át az elmúlt száz évet, ott találtak rá egy akkoriban, az aranybányászok körében igen népszerű bolt papírtáskája közelében; az üzlet 1898-ban zárt be.

A német származású Levi Strauss 1853-ban, San Franciscóban nyitotta meg a nevét viselő üzemet. Farmerjei különösen a kaliforniai bányászok körében voltak népszerűek, mert nem mentek olyan könnyen tönkre, mint a többi munkásruha.

A nadrágot ugyan nem hitelesítette a Levi's cég, de az áruba bocsátóját 100 százalékig megbízhatónak tartják az eBay-en vásárlók - márpedig az internetes aukciós oldalon ez a tisztességes kereskedelem egyetlen mércéje. Az áruba bocsátó ráadásul garantálja, hogy a vevő visszakapja a nadrág árát, ha a szakértői vizsgálat megállapítja, hogy a farmer hamisítvány.

Az árverés lezárulta előtt öt órával 17600 dollár (2,6 millió forint) volt a legmagasabb felajánlott tét.

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×