eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Magyar borok sikere a bordeaux-i borversenyen

Három díjat hoztak el az egri Csutorás pincészet Aranycsapat borai a rangos bordeaux-i 32. Challenge International du Vin nemzetközi borversenyről.

Aranyérmes lett a Puskás Ferenc emlékére készült Délidő, ezüstérmet nyert Buzánszky Jenő Lyukalattija, és bronzérmet kapott a Bozsik Józsefnek ajánlott Nagyanyag - tájékoztatta az egri Csutorás pincészet a távirati irodát.

A pincészet 2007 őszén jelentette meg az Aranycsapat borsorozat első négy borát, a Délidőt, mely a Puskás Ferenc nevét viselő 2006-os olaszrizling, a Buzánszky Jenőnek ajánlott Lyukalattit, mely 2006-os leányka, Grosics Gyula 2005-ös superior bikavérjét, valamint Zakariás József Szonett néven palackozott gyöngyrizling-cserszegi fűszeres házasítását.

Ez év márciusában készült el a sorozat második négy bora, köztük a Bozsik Józsefnek ajánlott Nagyanyag (pinot noir és menoir házasítás, 2006).

A borsorozatot a Csutorás pincészet az Aranycsapat sikereinek tiszteletére és annak emlékére készíti el, hogy 1953 és 1956 között Puskás Ferenc és Csutorás Ferenc, a pincészet mostani vezetőjének, Ifj. csutorás Ferencnek a nagyapja maszek borozót üzemeltettek Budapesten.

Az 1933-ban alapított családi pincészet kilenc hektáron törekszik a legjobb minőség és a tradicionális, Egerben őshonos fajtaszerkezet kialakítására.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×